Halételek a paprikás liszten túl

Győr+ Fotó: Győr+ Rádió
2023.03.02. 19:45

A magyar halfajtákból készülő legfinomabb fogásokról is beszélt a Győr+ Rádió vendégeként Kovacsics „Koksza" István, Panír című főzőműsorunk kiváló séfje, aki azt is elárulta, milyen módszerrel fogyott tíz kilót.

Csütörtök reggel tettünk közzé egy cikket portálunkon, melyből kiderült, hogy egy kutatás kapcsán szabadidős horgászok segítségét kérik a hazai vizek állapotának felméréséhez.

A Győr+ Reggeli műsorvezetői, Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland elsőként erről kérdezték vendégüket Kovacsics „Koksza” Istvánt, aki elmondta, hogy ő maga is örömmel pecázik, s bár rengeteg halat szokott fogni, mindig visszaengedi az állatokat a vízbe. “A horgászathoz nem csak szerencse kell, hanem tudás és technika is. Mindig vigyázok a halakra, hogy ne sérüljenek meg, és mindig visszaadom őket a természetnek” – fogalmazott a séf.

Természetesen a témánál maradva a halételek is terítékre kerültek, különösen azért, mert Koksza szerint fontos lenne, ha a magyar halfajták nagyobb figyelmet kapnának, hiszen nagyon finom fogások készíthetők belőle. A böjti időszakban pedig kulcsfontosságú lehet a hal szerepe az étkezésben. Koksza bevallotta, hogy egy hónapja ő is új életet kezdett, az étrendjéből mellőzi a cukrot és a glutént, ennek köszönhetően pedig már 10 kilótól szabadult meg a séf.

Na de, hogy hogyan lehet tökéletesen halat készíteni? Ezt is elárulta a műsorban Koksza:

Kapcsolódó témák: #böjt | #hal | #Panír |