Címke: Bicikli
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.31.

Győrben télen is népszerű a bringázás

Aki szeret két keréken közlekedni, annak télen se kell lemondania a bringázásról. Ezt mondta a Győr+ Médiának a város egyik népszerű kerékpáros boltjának ügyvezető-tulajdonosa. Bucsi Péter kiemelte, ebben az időszakban más időjárási és útviszonyok várnak a biciklisekre, amikre fel kell készülni. Magunkat és kerékpárunkat is alakítani kell a téli közlekedéshez, így lehet igazán élvezetes a tekerés, a hideg évszakban. A szakember szerint nem csökken a kerékpárok iránti kereslet, egyre többen akarnak minőségi járgánnyal biciklizni, Győrben is.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.12.06.

Mikulások kétkeréken

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri egyesülete megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásra. A Bringás Mikulások főleg a nagycsaládosok ünnepét szeretnék könnyebbé és szebbé tenni. A biciklisek két helyszínen gyűjtik az adományokat, aminek egy részét kedden átadták, a többit pedig Máltai Szeretetszolgálatnak és a Katolikus Karitásznak továbbítják még karácsony előtt.

Győr+ 2023.10.14.

Hivatalosan is átadták az Abda és Öttevény közötti kerékpárutat

Ünnepélyes keretek között október 14-én szombaton adták át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A nemrég befejezett útépítésnek köszönhetően egy összefüggő biciklis hálózat épült ki Győr-Moson-Sopron vármegyében. A beruházás összköltsége 415 millió forintott tett ki.

Szerző: P. Csapucha Adrienn 2023.10.13.

Felavattuk a kerékpárutat, lenyomtuk a “Bolgányi-kört”! – VIDEÓ!

Szombaton, színvonalas ünnepség keretében adják át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A fejlesztés segítségével egy komoly, összefüggő biciklis hálózat épült ki vármegyénkben. A projekt kivitelezési költsége 380 millió forint volt, ehhez adódtak a program egyéb kiegészítő elemei, így az összköltség 415 millió forintot jelentett. A napokban az elsők között pattantuk nyeregbe, hogy felavassuk a fejlesztést, ráadásul nem is akárhogyan Kunszigettől-Kunszigetig vitt az utunk. Videós tudósításunkból minden kiderül!

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.09.

Nemzeti kerékpáros stratégia: a térségen nem fog múlni!

A Magyar Kerékpáros Klub területi vezetője szerint a győri térségen biztosan nem fog múlni a közelmúltban elfogadott Nemzeti Kerékpáros Stratégia megvalósítása. Tömböly Tamás azt mondta, a régióban kiváló infrastrukturális feltételek várják a bicikliseket. Korábban Révész Máriusz államtitkár és Kara Ákos országgyűlési képviselő is elismerően beszélt a térség kerékpáros lehetőségeiről.

Győr+ 2023.07.11.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy biciklis gyermek Győrben

Egy ötéves szőke kislány Győrben, a Budai úti buszmegállóban nekifutott a kerékpárúton a kötelező haladási iránnyal szemben – szabálytalanul – közlekedő gyermek biciklisnek. A baleset július 6-án 8 óra 30 perc körül történt.

Nagy Roland 2023.06.12.

Nem csak a munkában teljesítenek jól az audisok

Eleinte csak közösen biciklizgettek, aztán nagyobb célokat tűztek ki maguk elé, végül odáig jutottak, hogy egyhuzamban több száz kilométert is letekernek annak az audis munkahelyi baráti társaságnak a tagjai, akik nemrég a Balaton és a Velencei-tavat kerülték meg.

Győr+ 2023.04.26.

A klasszikus bringák a legnépszerűbbek

Nincs nagy változás a kerékpáros trendekben az előző évekhez képest. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik népszerű bringaszaküzlet tulajdonosa.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.15.

Sokkal biztonságosabb lett a népszerű kerékpárút

Sokkal biztonságosabbá vált a népszerű Győr-Pannonhalma kerékpárút, erről a fejlesztést kezdeményező országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte, közel 300 millió forint állami forrásból valósultak meg kiegészítő fejlesztések a kerékpárúthoz kapcsolódóan.

Hirdetés