Címke: Bicikli
Hirdetés
Győr+ 2024.03.14.

Ha tavasz, akkor kerékpározás

A kerékpárlopások elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya néhány apró teendőre hívja fel a tulajdonosok figyelmét.

Ficsór Dávid 2024.03.09.

Sokan mondták el véleményüket 

Kerékpáros fogadóórát tartott szombaton délelőtt Kara Ákos a Győr-Pannonhalma kerékpárúttal kapcsolatban. Az országgyűlési képviselő arra volt kíváncsi, hogyan vélekednek a fejlesztésről a kerékpárút használói, a szakasz közelében élők, de más kerékpározással kapcsolatos felvetéseket is meghallgatott a politikus.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.03.07.

Szombaton kerékpáros fogadóóra

Nem mindennapi programra invitál Kara Ákos országgyűlési képviselő a hétvégén. A politikus kerékpárosoknak, kerékpározást kedvelőknek tart speciális, kerékpáros fogadóórát. A szombati fórum témája a korábban, a képviselő kezdeményezésére megépült Győr-Pannonhalma kerékpárút lesz, de más, a régiót érintő biciklis témát is fel lehet vetni.

Győr+ 2024.03.04.

Biciklis fogadóórát tart Kara Ákos

Elsősorban, de nem kizárólag a Győr-Pannonhalma kerékpárút ügyében tart fogadóórát Kara Ákos, Győr országgyűlési képviselője.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2024.01.31.

Győrben télen is népszerű a bringázás

Aki szeret két keréken közlekedni, annak télen se kell lemondania a bringázásról. Ezt mondta a Győr+ Médiának a város egyik népszerű kerékpáros boltjának ügyvezető-tulajdonosa. Bucsi Péter kiemelte, ebben az időszakban más időjárási és útviszonyok várnak a biciklisekre, amikre fel kell készülni. Magunkat és kerékpárunkat is alakítani kell a téli közlekedéshez, így lehet igazán élvezetes a tekerés, a hideg évszakban. A szakember szerint nem csökken a kerékpárok iránti kereslet, egyre többen akarnak minőségi járgánnyal biciklizni, Győrben is.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.12.06.

Mikulások kétkeréken

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri egyesülete megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásra. A Bringás Mikulások főleg a nagycsaládosok ünnepét szeretnék könnyebbé és szebbé tenni. A biciklisek két helyszínen gyűjtik az adományokat, aminek egy részét kedden átadták, a többit pedig Máltai Szeretetszolgálatnak és a Katolikus Karitásznak továbbítják még karácsony előtt.

Győr+ 2023.10.14.

Hivatalosan is átadták az Abda és Öttevény közötti kerékpárutat

Ünnepélyes keretek között október 14-én szombaton adták át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A nemrég befejezett útépítésnek köszönhetően egy összefüggő biciklis hálózat épült ki Győr-Moson-Sopron vármegyében. A beruházás összköltsége 415 millió forintott tett ki.

Szerző: P. Csapucha Adrienn 2023.10.13.

Felavattuk a kerékpárutat, lenyomtuk a “Bolgányi-kört”! – VIDEÓ!

Szombaton, színvonalas ünnepség keretében adják át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A fejlesztés segítségével egy komoly, összefüggő biciklis hálózat épült ki vármegyénkben. A projekt kivitelezési költsége 380 millió forint volt, ehhez adódtak a program egyéb kiegészítő elemei, így az összköltség 415 millió forintot jelentett. A napokban az elsők között pattantuk nyeregbe, hogy felavassuk a fejlesztést, ráadásul nem is akárhogyan Kunszigettől-Kunszigetig vitt az utunk. Videós tudósításunkból minden kiderül!

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.09.

Nemzeti kerékpáros stratégia: a térségen nem fog múlni!

A Magyar Kerékpáros Klub területi vezetője szerint a győri térségen biztosan nem fog múlni a közelmúltban elfogadott Nemzeti Kerékpáros Stratégia megvalósítása. Tömböly Tamás azt mondta, a régióban kiváló infrastrukturális feltételek várják a bicikliseket. Korábban Révész Máriusz államtitkár és Kara Ákos országgyűlési képviselő is elismerően beszélt a térség kerékpáros lehetőségeiről.

Hirdetés