Hivatalosan is átadták az Abda és Öttevény közötti kerékpárutat

Győr+ Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2023.10.14. 15:52

Ünnepélyes keretek között október 14-én szombaton adták át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A nemrég befejezett útépítésnek köszönhetően egy összefüggő biciklis hálózat épült ki Győr-Moson-Sopron vármegyében. A beruházás összköltsége 415 millió forintott tett ki.

A Győr+ Média munkatársa elsőként pattant nyeregbe és próbálta ki a vadonatúj bringás útvonalat, erről videós beszámoló is készült.

Szombat délután végül hivatalosan is átadtak az elkészült utat, amely egyben a „Bolgányi” kerékpáros turisztikai kör létrejöttét is eredményezi.

Az ünnepélyes átadó keretében a napsütéses, kellemes őszi időben az Abda és Öttevény között található Kavicsbánya lehajtónál találkozott Bider Zsolt öttevényi polgármester és Németh Zoltán a vármegyei közgyűlés elnöke. A vezetőkhöz csatlakoztak családok, óvodások, szépkorúak, akikkel együtt kerekeztek vissza Öttevényre. Itt már várta a hordó, hogy az ilyen hagyományos gurítással avassák fel végérvényesen a sokak örömére elkészült utat.  

Az ünnepélyes alkalmon tiszteletét tette dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. Beszédében kitért rá, hogy a kerékpárút megvalósulása nem csak a környezetvédelem miatt volt fontos, hanem gazdasági szempontból is. Hiszen ha emiatt a lehetőség miatt egyre többen és többen teszik le az autót, akkor a családok jelentős összegeket takaríthatnak meg. Nem mellesleg testmozgásnak sem utolsó a bringázás, s így az egészségünkért is sokat tehetünk.

Elhangzott, hogy a most átadott szakasszal a település teljes egészében bekapcsolódik az alsó szigetközi kerékpáros körtúra útvonalába, valamint az EuroVelo 6, nemzetközi kerékpárút-hálózatának vonalához is.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy az új szakasz a „Bolgányi kör” kerékpáros turisztikai kör létrejöttét is eredményezi, így Győr-Abda-Öttevény-Kunsziget-Bolgányi-híd-Dunaszeg-Szigetközi kerékpárút-Győr útvonalon egy, a családok számára is alkalmas kerékpáros túraútvonal jött létre. Ahogy fentebb is említettük, kolléganőnk pénteken már teljesítette is a „Bolgányi kört”.

A hivatalos átadót követően az ünnepség az öttevényi sportcsarnokban és környezetében folytatódott, ahol kicsik és nagyobbak is megtalálhatták maguknak a megfelelő, sportos programot.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt