Mikulások kétkeréken

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.12.06. 11:31

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri egyesülete megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a jótékonykodásra. A Bringás Mikulások főleg a nagycsaládosok ünnepét szeretnék könnyebbé és szebbé tenni. A biciklisek két helyszínen gyűjtik az adományokat, aminek egy részét kedden átadták, a többit pedig Máltai Szeretetszolgálatnak és a Katolikus Karitásznak továbbítják még karácsony előtt.

Eshet a hó kora reggel óta, a Bringás Mikulásoknak meg se kottyan a téli időjárás. A lelkes kerekesek szerdán is bringára pattantak, hogy apró figyelmességekkel kedveskedjenek a járókelőknek. A hobbikerékpárosok nagycsaládosoknak gyűjtenek két helyen is Győrben, ezúttal pedig a vásárcsarnok környékéről indulva az utcán osztogattak ajándékokat.

Rengeteg ajándék gyűlt össze a segítőkész győrieknek hála, ezeket kedden este egy jó hangulatú program keretében adtuk át nagycsaládosok gyermekeinek, megszépítve ezzel is az adventi készülődést és az ünnepre hangolódást, szerdán pedig a havazás ellenére nem hazudtoljuk meg magunkat és a nehezebb körülmények ellenére is két keréken osztogatjuk a meglepetéseket a járókelőknek” – mondta a Győr+ Médiának Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének elnöke.

A csarnok előtt biciklis Mikulások, odabent pedig a Győr-Szol Mikulása szerzett nagy örömet a járókelőknek. A szolgáltató piros ruhása a kereskedők mellett a piacra érkező óvodásoknak is ajándékokat osztogatott. Sőt szívesen fotózkodott is a kicsikkel és szüleikkel. December hatodikán így nem csak a havazás, de a lépten-nyomon felbukkanó nagyszakállúak miatt is igazi Mikulás- és karácsonyváró hangulat uralkodott.

Galéria: Ács Tamás