Címke: betegség
Hirdetés
Győr+ 2024.02.29.

Sok a lepkehimlős beteg

Az elmúlt időszakban Győrben is gyakran előfordult a lepkehimlő vagy pillangóvírus néven ismert gyermekbetegség.

MTI 2023.12.19.

Kolera- és lépfenejárvány sújtja Zambiát

Zambiában, amelyet több mint egy évtizede nem látott lépfenejárvány sújt, halálos áldozatokat követel a kolera is - közölték a dél-afrikai ország egészségügyi hatóságai.

Zombai-Kovács Ákos 2023.11.16.

“Robban” a vitaminbomba

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.11.15.

Vírus van, járvány nincs Győrben

A novemberben szokásoshoz képest jóval több a beteg Győrben, erről a város egyik jónevű gyermek háziorvosa számolt be a Győr+ Médiának. Dr. Schmidt Péter tapasztalatai szerint főleg kisgyerekek és iskolások betegszenek meg, a legfőbb tünetek pedig a hörgő- és torokgyulladás, illetve az orrfolyás és a láz. A doktor szerint mindenképpen érdemes elmenni orvoshoz, ha nem érezzük jól magunkat, ráadásul a Covid is támad, igaz nem olyan mértékben, mint korábban.

Pécskai István 2023.07.25.

Ez az igaz szerelem! Gitta évek óta zokszó nélkül ápolja súlyos beteg férjét

Van egy mondás, amely szerint a hétköznapi hősök köztünk élnek. Prótár Imréné Gittára teljes mértékben igaz ez az állítás. Férjét, Imrét, akivel 21 éve laknak Győrben, 2016 óta súlyos betegségek gyötrik. Emiatt sajnos teljes körű ápolásra és ellátásra szorul. Ezt a kemény, fizikálisan és lelkileg egyaránt megterhelő munkát Gitta egyedül végzi nap mint nap.

Pécskai István 2023.05.17.

A tbc gyógyításáról nyílt kiállítás a győri kórházban

„Lélegzet metsző tűzben – a tbc gyógyítása Magyarországon” címmel nyitottak kiállítást a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban (PAEOK). Az új épület aulájában, a büfénél megtekinthető tárlat bemutatja, hogy a tbc még a 20. század elején is évente több tízezer áldozatot követelt hazánkban, mára szerencsére azonban nagyon ritka betegség lett, kevés ember kapja el itthon.

Bajzát Zsuzsi 2023.05.09.

Egyre több nőt érint a petefészekrák

A Mályvavirág Alapítvány 2013 májusa óta dolgozik a HPV-prevencióért és a nőgyógyászati daganattal érintettekért. Idén a petefészekrák világnapi nemzetközi kampányuk a korai diagnózisra fókuszál, ebben pedig családorvosok segítségét is kérik.

Hirdetés