Címke: betegség
Hirdetés
Bodrogi Sára 2022.10.17.

Így maradj egészséges, ha a gyerek beteg!

Akinek bölcsődébe, óvodába vagy iskolába jár a gyermeke, annak ismerős a helyzet, hogy ha a csemetét ledönti valamilyen betegség, az valószínűleg végigmegy az egész családon. Milyen egyszerű praktikák léteznek, hogy a szülők mégis valahogy kivédhessék a betegségeket, és ne kapjanak el mindent a gyerkőcöktől? Adunk néhány tippet!

Győr+ 2022.10.14.

Intenzívebb lesz az idei influenzaszezon

Az elmúlt években a korlátozások, a kötelező maszkviselés miatt az influenzajárvány enyhébb volt, de idén az várható, hogy intenzívebben fog visszatérni - tudatta a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Bodrogi Sára 2022.10.13.

Tényleg csodákra képes a homoktövis?

Itt az ősz, a szeszélyes időjárás, sok gyermek került közösségbe, és sorra viszik haza a betegségeket, a felnőtteket sem kímélve. Sok szülő félelme ez az időszak, hiszen az egész család számára egyet jelent a gyakori megfázással. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk szervezetünk számára a megfelelő vitaminbombáról. A homoktövist például sokak csodanövényként tartják számon, hiszen nagyszerű természetes immunerősítő lehet, tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, és számos egyéb jótékony hatása ismert.

Győr+ 2022.10.10.

Az irritábilis bél szindróma

Az irritábilis bél szindróma az egész tápcsatorna mozgásának a zavara, amely hasi fájdalommal, székrekedéssel és hasmenéssel jár. A betegség nőkben háromszor gyakrabban fordul elő, mint férfiakban.

Németh Boglárka 2022.08.09.

A legkisebbeket támadja a kéz-láb-száj vírus

Bár nyáron a gyermekek többsége nem jár óvodába és iskolába a különböző betegségek és vírusok nem mentek szünidőre. A kánikulában is jócskán akad dolga Dr. Muzsay Géza, gyermekgyógyász szakorvosnak. A doktor előre megbeszélt időpontban fogadja a betegeit, akik közül a legtöbben jelenleg az ún. kéz-láb-száj vírusban szenvednek. A betegség a bölcsikben és az ovikban terjed, kiütésekkel és enyhe lázzal jár, de gyakoriak a hasmenéses-hányásos megbetegedések is. A gyermekgyógyász figyelmeztet: a koronavírus is folyamatosan jelen van, amely ellen a legjobb védekezési módszer továbbra is az oltás. 

Pécskai István 2022.05.17.

Szívműtéte után a felépülésért küzd Szabó Ottó

Szerencsére már jól érzi magát Szabó Ottó, az ETO FC legendás egykori labdarúgója, aki egy hónappal ezelőtt szívműtéten esett át. A győri klub színeiben a 80-as években két bajnoki címet szerző csatár április 20-án még részt vett az ETO–Fradi Magyar Kupa-elődöntőn, amelynek szünetében köszöntötték az 1981–82-es bajnokcsapatának tagjait.

Győr+ 2022.05.16.

Kullancsfertőzés: a megelőzés mindig egyszerűbb

Egyre melegszik az idő, zöldellnek a fák és egyre tovább lesz világos. Ám ez az időszak számos veszélyt rejt a társállatok számára, mellyel a gazdik nincsenek tisztában. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több az állatokra és az emberre veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba. Ezekre a kockázatokra figyelmeztet Dr. Farkas Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem Parazitológiai és Állattani Tanszék professzora.

Bajzát Zsuzsi 2022.04.12.

A jó időben is vigyázzunk a gyerekekre!

Réteges öltözködés, vitaminok, jó levegő. Ezek az alappillérei a mostani náthás, megfázós időszak elkerülésének, legyen szó felnőttekről vagy gyerekekről egyaránt. Kedden a Győr+ Reggeliben Dr. Lőrinczi Katalin gyermekorvos osztotta meg jó tanácsait a hallgatókkal.

Németh Boglárka 2022.02.12.

Mise a betegekért

II. János Pál pápa kezdeményezésére 1992. óta február 11. a Betegek Világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett, 14 éves francia lánynak Lourdesban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Az egyház tanításai alapján a világnap célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."

Győr+ 2022.02.04.

Ma van a rák elleni küzdelem világnapja

„Szüntessük meg a különbséget! Kapja meg mindenki a túléléshez szükséges lehető legjobb egészségügyi ellátást, legyen szó képalkotó diagnosztikáról vagy terápiás eljárásól” - szól az idei Rákellenes Világnap mottója.

Hirdetés