Önállóan lélegzik és beszél a szívrohamot kapó amerikaifocista

MTI Pixabay
2023.01.06. 18:09

Önállóan lélegzik és beszél Damar Hamlin azt követően, hogy hétfőn mérkőzés közben a pályán esett össze és kapott szívrohamot az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Buffalo Bills 24 éves játékosa a házigazda Cincinnati Bengals 7-3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. Többször is újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

Ügynöke pénteki nyilatkozata alapján a lélegeztetőcső eltávolítása után Hamlin önállóan vett levegőt, míg klubja Twitteren arról számolt be, hogy a péntek reggeli csapatértekezleten online becsatlakozott, és azt mondta: “szeretlek titeket, fiúk”. Kezelőorvosa rámutatott: a friss fejlemények “igazán jó fordulópontot” jelentenek a felépülésében, amelyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte.

A Cincinnati-Buffalo találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Ha a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást. A Bengals végül megnyerte csoportját, de ha a zárófordulóban kikap divízióbeli riválisától, a Baltimore Ravenstől – és közben a Los Angeles Chargers nyer -, akkor a playoff első körében pénzfeldobás döntene arról, hogy a két együttes újabb mérkőzését melyiknek a pályaválasztásával rendezik.

Kapcsolódó témák: #amerikaifutball | #betegség | #szívroham |