Címke: abda
Hirdetés
Bajzát Zsuzsi 2023.06.26.

Újra lesz Pityerdombi Sokadalom

A tavalyi első alkalom is sok érdeklődőt vonzott, ezért a szervezők újra belevágtak, és másodszor is remek programokat válogattak össze az abdai Pityerdombi Sokadalom vendégeinek.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.05.09.

Körbeér a kerékpárút Győrnél

Jelentős és régvárt fejlesztés kivitelezése kezdődött a napokban, munkagépek masíroznak Abda és Öttevény határában. A 2,5 kilométer hosszú kerékpárút építésével nem csak a térségben ingázók közlekedése válik biztonságossá, a projekt a turizmus szempontjából is jelentős lesz a jövőben, akár már ősztől, októberre ugyanis elkészülhet a beruházás.

P. Csapucha Adrienn 2023.03.15.

Egymillió forintot gyűjtöttek az abdaiak Patriknak, és még nincs vége!

Hatodik alkalommal rendeztek jótékonysági bált Abdán az elmúlt hétvégén. Az esemény főszervezője Ráczné Balogh Noémi mindig is hitt az összefogás erejében, és az abdaiak ezúttal is bizonyítottak, hiszen egymillió forint gyűlt össze, melyből ezúttal is egy gyermek gyógyulását támogatják. A kezdeményezést a Győri Audi ETO KC csapata egy különleges felajánlással támogatta.

ZKÁ és NB 2023.03.07.

Petőfi emlékét Abdán is őrzik

„Petőfiről és koráról másként" - ezzel a mottóval mutattak be színpadi játékot, a Győr melletti Abdán a helyi iskolásoknak. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Petőfi 200 emlékév keretében zajlott a bemutató, amire a Zrínyi Ilona Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóit hívták meg. A "Szabadságharc" című darab rendezője és egyik szereplője a Jászai Mari-díjas színművész, Kálló Béla, Petőfi Sándort pedig a Győrben már jól ismert versvándor, Tóth Péter Lóránt alakította.

P. Csapucha Adrienn 2022.07.26.

Belefeledkezni a zenébe

Fantasztikus zene és némi frissítő mellett nem vágyik másra az ember, csak egy jó társaságra, hogy egy meleg nyári napon belefeledkezhessen az édes semmittevésbe. Az első abdai Fröccs & Jazz Terasz egészen különleges hangulatot árasztott, ott voltunk, nem hagyhattuk ki!

Győr+ 2022.06.26.

Vízelzárás lesz Abdán

A munkák elvégzésének idejére a szolgáltató ivóvízvételezést biztosít.

Győr+ 2022.05.21.

Zrínyi emlékművet avattak Abdán

Ünnepélyes események helyszíne volt ma Abda, ahol Zrínyi emlékművet avattak, amelyen részt vett Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő is.

Földvári Gabriella 2022.03.28.

Radnóti: Bor – Abda

Szabó Béla Radnóti: Bor – Abda című könyvének bemutatója lesz április 9-én (szombaton) 16 órakor Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Hirdetés