Ünneplés és csók Szoboszlai csukájára

HAK Fotó: O.Jakócs Péter
2023.10.14. 23:29

A magyar válogatott a zsúfolásig telt Puskás Arénában Varga Barnabás és Sallai Roland góljával 2-1-re legyőzte a szerbeket, ezzel vezetik a csoportjukat. Ezek a száraz tények, ám ami a stadionon belül zajlott, az valami egészen fantasztikus volt: a csapat és a szurkolók egysége végérvényesen megbonthatatlanná vált! O. Jakócs Péter helyszíni fotói pedig magukért beszélnek!

Azt már régóta tudjuk, hogy a Marco Rossi vezette magyar válogatott visszahozta a magyar emberek hitét a magyar labdarúgásba, újra jó válogatott meccsekre járni, újra van mire büszkének lennie a szurkolóknak! Erről a szintén a Puskás Arénában tartózkodó Nagy Roland is írt.

Ismét menő lett címeres, Magyarország feliratos pólót viselni, ismét zászló-rengeteg leng a szektorokban, a lefújást követően pedig nem szétszéled a tábor, hanem együtt ünnepel a csapattal.

S ami külön örömteli: nem csak a keménymag, hanem a családok is visszatértek a meccsekre, újra vannak magyar példaképei a magyar gyerekeknek. Ez pedig nagyon fontos! Hiszen ki tudja, hogy nem azokból a lurkókból kerül-e a ki a következő Dibusz Dénes vagy éppen Varga Barnabás, akik épp október 14-én este, teli torokból kiabálták hogy Ria, Ria, Hungária?!

A pozitív élményekre nagy szüksége van a mai kor emberének, gyermekének. A magyar válogatott labdarúgói pedig nem csak a teljesítményük miatt érdemelnek dicséretet, hanem azért is, ahogy a szurkolókhoz viszonyulnak. Értékelik a bizalmat, a hűséget, a fanatizmust és a hitet! Na meg élvezik a feléjük áradó szeretetet!

Példaképek, akiknek nem csak a lábát, hanem a vállát is felelősség terheli. Figyelik őket a fiatalok, lesik szinte minden mozdulatukat, a közös fotóknak, aláírásoknak, mezeknek pedig hatalmas értéke van. Különféle drapériákon kérik a játékosokat, hogy övék lehessen a vágyott címeres trikó.

A legnagyobb példakép, a totális kedvenc persze a Liverpool kiválósága, a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik. A fiatal játékos többször is hangsúlyozta: mindig figyeli, ki milyen kreatív plakáttal kéri a mezét, s igyekszik minél több gyermeknek örömet szerezni egy-egy trikóval.

Persze a készlet véges, de ilyenkor is van megoldás: a focicsuka, amivel olyan mesterien ér a labdákhoz. Talán nem is tudjuk elképzelni, milyen örömet okozhat egy-egy ilyen ereklye, úgyhogy inkább „beszéljenek” a mérkőzés végén készült fotók:

Galéria: O. Jakócs Péter

A helyszínről korábban jelentettük: