Magyarország-Szerbia: futball-láz a Puskás Arénában

Szerző és fotó: Nagy Roland
2023.10.14. 20:37

Az Európa-bajnoki selejtező csoport két favoritjának összecsapását a Magyarország-Szerbia rangadót óriási várakozás előzte meg. A szerbeknél ez elsősorban a Belgrádban hazai pályán elszenvedett vereségért, a közvélemény által szinte kikövetelt revans miatt volt érezhető, míg Magyarországon újabb győzelemre, és futballünnepre készültek a válogatott szurkolói. A körítés is ehhez méltó. Telt ház, gyönyörű szurkolói koreográfia, fantasztikus hangulat várta a csapatokat.

A Keleti-pályaudvartól, a Verseny utcából vonultak a szurkolók ezúttal is az Arénához, a tábor pedig már ekkor megmutatta, mekkora ereje van annak, amikor a magyar drukkerek úgy igazán kiengedik a hangjukat.

A Carpathian Brigade tagjai a mérkőzésre különleges koreográfiával készült, amely “megfestette” a stadiont, ahol 67 ezer néző foglal helyet.

Kereken tíz éve történt, hogy az akkori magyar válogatott Egervári Sándor irányítása alatt, szégyenteljes 8-1-es vereséget szenvedett tétmeccsen Hollandiától. A nemzeti csapat körül azóta szinte minden megváltozott. Míg akkoriban nehéz volt elképzelni teltházas összecsapást a Puskás Aréna elődjében, ma tolonganak a nézők amikor megkezdődik a jegyárusítás a válogatott bármely meccsére. A Szerbia elleni Eb-selejtező minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen egy óra alatt elfogyott az összes belépő, másrészt az igénylések számát tekintve több Puskás Aréna méretű stadiont is meg tudtak volna tölteni a drukkerek.

Szoboszlaiék legutóbb tavaly szeptember 26-án, az olaszoktól szenvedtek vereséget a Nemzetek Ligájában, tehát több mint egy éve veretlen a válogatott.

A nemzeti csapatot első alkalommal küldhette ki a pályára magyar állampolgárként Marco Rossi. A hét elején eskütt tett szövetségi kapitány már korábban, a keret kihirdetésekor elmondta, a kezdőcsapat összeállt a fejében, és azokra számít, akik a legutóbbi két találkozón, Szerbia és Csehország ellen helytálltak. A legnagyobb fejtörést a “misternek” a sérülése miatt hiányzó Willi Orbánt pótlása okozta. A keretben négy egykori ETO-játékos Kalmár Zsolt, Mocsi Attila, Lang Ádám, és Kerkez Milos valamit a volt gyirmóti csatár Varga Barnabás kapott helyet, közülük Kerkez, Lang és Varga kezdőként futhatott ki a játéktérre.