Oda-vissza megverte a magyar válogatott a szerbeket!

Nagy Roland Fotó: O.Jakócs Péter
2023.10.14. 22:37

A csoportjában éllovas magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte szombaton a vendég szerb csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így ha kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi, németországi kontinenstornára.

A magyar válogatott mutatott jóval meggyőzőbb teljesítményt az első félidőben, és Varga Barnabás góljával a vezetést is megszerezte a 20. percben. Pavlovics egyenlítése után Sallai Roland lőtt hatalmas gólt Vanja Milinkovics-Szavics kapujába alig egy perccel a szerbek egyenlítő találatát követően. Az első játékrész 2-1-es magyar vezetéssel zárult.

Sallai Roland hatalmas gólt lőtt

A második félidőben több gólt is érvénytelenített a játékvezető, de ziccerekből és kapufát eltaláló lövésekből is akadt jónéhány, de gól már nem esett.

A selejtezősorozatból még három mérkőzés van hátra, de az Eb-részvétel felé vezető úton óriásit lépett előre a magyar válogatott: a szerbek legyőzése után az számítana hatalmas meglepetésnek, ha nem selejtező-csoportgyőztesként lehetne ott a jövő évi kontinenstornán Marco Rossi csapata.

Galéria: O. Jakócs Péter

Botka Endre és Nagy Ádám a Győr+ Média kérdéseire is válaszolt:

Videók: Nagy Roland és Czika László Balázs

Kapcsolódó cikkeink: