Újabb fontos győri lépések a kajak-kenu világbajnokságon

Szigeti Sándor Fotó: Kajak-Kenu Győr
2023.08.24. 13:47

Fontos lépést tett a sikeres vb-szereplés felé a Graboplast Győri VSE két kiváló versenyzője, Takács Kincső, illetve Kopasz Bálint. Mindketten középdöntőbe jutottak a második számukban.

Az olimpiai kvótaszerző duisburgi kajak-kenu világbajnokság eddig biztatóan alakul a győriek számára. Tegnap a kajakosoknál, az egyesek között Kopasz Bálint erős idővel lépett tovább az előfutamából 500 méteren, majd nem sokára rá Takács Kincső rögtön a fináléba kvalifikálta magát Horányi Dórával a kenu kettesek 200 méteres távján.

Mindkét győri sportoló két számban indul a vb-n, csütörtökön ezekben is bemutatkoztak. Kopasz Bálint Nádas Bencével (MVM Szeged) szép versenyzéssel megnyerte a futamát a kajak kettesek 500 méteres távján.

Összesen három hetet tudtunk együtt készülni Bencével erre a világbajnokságra, ami nagyon kevésnek mondható, hiszen vannak olyan ellenfeleink, akik évek óta közösen versenyeznek. Annak viszont nagyon örültem, hogy a tavalyi évhez hasonlóan nagyon harmonikus volt a mozgásunk, és jól ment alattunk a hajó. Ez jó jel.” – mondta el Bálint a futamot követően.”

Beültünk a hajóba Bálinttal, és a tavalyi érzések törtek elő, jól mozogtunk együtt. Hasonlóan építettük fel a pályát, mint egy évvel korábban, és szerencsére a végére nem kellett megfeszülni” – tette hozzá Nádas Bence.

A kenusoknál, mix-kategóriában, 500 méteren Takács Kincső és Hajdú Jonatán (Dunaújváros) kettős ugyan féltávnál még a harmadik helyen haladt, de végül ötödikként zárt. Takács Kincsőék így a szombati középfutamban harcolhatják ki a finálét.

Addig is, pénteken is lesz miért szorítani Duisburgban, hiszen Kopasz Bálintra egy sorsdöntő középfutam vár egyes 500-on, Takács Kincső és Horányi Dórára pedig vb-döntőben áll rajthoz.

Korábban a témában: