Takács Kincső döntős a kajak-kenu világbajnokságon

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.08.23. 13:51

A Graboplast Győri VSE versenyzője, Takács Kincső egy számban már biztosan döntős a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. Horányi Dórával a kenu kettesek 200 méteres távján mentek nagyot.

Kopasz Bálint remek délelőtti előfutama után a másik győri versenyző, Takács Kincső is bemutatkozott a németországi kajak-kenu világbajnokságon.

Kincső az újpesti Horányi Dórával egy hajóban végzett harmadik helyen a kenu kettesek kétszáz méteres távján 44,718-as idővel a kínai és a német páros mögött.

Fotó: kajakkenusport.hu

Ez az előfutambeli harmadik helyezés rendkívül értékes, hiszen azt jelenti, hogy a lányok egyből kvalifikálták magukat a táv döntőjébe, ahol már az érmekért csatázhatnak majd.

Kincső az úgynevezett mix-kategóriában is érdekelt lesz a mostani vb-n, méghozzá 500 méteren, a dunaújvárosi Hajdu Jonatánnal az oldalán.

A szintén győri nevelésű, de jelenleg a Ferencvárost erősítő Balla Virág ugyancsak a harmadik helyen zárt a kenu egyesek 200 méteres távján szerdán, ami az ő esetében egyelőre a középfutamba jutást jelenti.

Fotó: kajakkenusport.hu

„Nem vagyok teljesen elégedett, mert nyerni szerettem volna az előfutamban, hiszen ez azt jelentette volna, hogy a középfutamban sokkal könnyebb ellenfelek vártak volna rám. Ezek után kíváncsian várom, kikkel fogok megmérkőzni a fináléba jutásért. A rajtnál kicsit beragadtam, de a többi alapvetően rendben volt, a néhány kisebb hibát még szeretném majd kijavítani” – mondta a versenyt követően Balla Virág.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #világbajnokság |