Az első lépés megvan: középdöntőbe jutott Kopasz Bálint

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.08.23. 11:03

Szerdán délelőtt megkezdődtek a kajak-kenu világbajnokság futamai a németországi Duisburgban. Kopasz Bálint ezúttal 500 méter egyesen állt rajthoz.

A Graboplast Győri VSE kiválósága a vb előtt azt nyilatkozta a Győr+ Médiának, hogy ezen a távon éremszerzésben reménykedik.

Ma délelőtt sikeresen megtette az efelé tartó első lépést, hiszen előfutamából a második helyen jutott be a középdöntőbe. A Bálint jó tempóban haladt végig a távon, 1:38, 087-tel végzett. Érdekesség, hogy ezzel az idővel gyorsabb volt, mint a másik két előfutam győztese: legnagyobb ellenfele a portugál Pimenta, valamint a dán válogatottat erősítő Poulsen.

Nem volt full max, de erős pályát mentem. Kedvező volt az időjárás, gyenge hátszelet kaptunk, és a vizet könnyűnek éreztem, kicsit hasonló, mint odahaza Maty-ér vize. Szerencsére nem jött hamar a sav az alkarjaimba, nem kötöttek le az izmok. Sok következtetést egyelőre még nem vonnék le, de az biztos, hogy egész nyáron nagyon készültem, mindössze 4 nap szabadságra mentem el. Bízom benne, hogy megtérül ez a munka” – mondta el Bálint a futamot követően.

A kezdés tehát biztató, folytatás pénteken délelőtt, immár a középdöntőben!