Két győri is harcol a párizsi kvótáért a kajak-kenu vb-n

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.08.22. 20:43

Takács Kincső és Kopasz Bálint is az év legfontosabb kajak-kenu versenyére készül. Rajtuk kívül a győri nevelésű Balla Virágra is érdemes lesz figyelni a szerdán kezdődő duisburgi világbajnokságon.

Bár az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki címvédő Kopasz Bálint 1000 méteres fő számát a válogatókon az idei évre elvitte az eddig káprázatos formát mutató Varga Dávid, Bálint sem feltartott kézzel érkezik Duisburgba. Ötszáz méter egyesen szerdán délelőtt mutatkozik majd be a németországi vb-n, ezt követően pedig ötszáz méter párosban Nádas Bencével az oldalán címvédőként száll harcba a biztos olimpiai kvótát jelentő helyekért. Bálint a Győr+ Médiának a kiutazás előtt elmondta: párosban a kvóta megszerzése most a legfontosabb, egyesben pedig szeretné elcsípni a dobogót, és éremmel hazatérni.

A Graboplast Győri VSE másik versenyzője, Takács Kincső ugyancsak két számban lesz érdekelt. Bálinthoz hasonlóan Kincső is szerdán száll majd először hajóba a kenu kettesek 500 méteres mix futamában, oldalán a világbajnoki bronz- és ezüstérmes Hajdú Jonatánnal (Dunaferr SE). A hölgyek 200 méteres duói között pedig Horányi Dórával (Újpesti TE) evez majd Takács.

Komoly izgalmak várhatóak a kenu egyesek 200 és 500 méteres távján, hiszen mindkét versenyszámban a győri nevelésű (de jelenleg a Ferencvárost erősítő) Balla Virágért szoríthatunk.

ICF Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világbajnokságnak augusztus 23 és 27 között Németország ad otthont, a magyar válogatott tagjai természetesen már a helyszínen tartózkodnak, hétfőn utaztak ki Duisburgba. Az idei vb extra tétjét az adja, hogy egyben olimpiai és paralimpiai kvalifikációs verseny is lesz.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #világbajnokság |