Szabó Ottó: A családom szeretete gyógyít

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.10.08. 08:28

Minden erejével harcol a felépüléséért Szabó Ottó. A Rába ETO legendás korábbi futballistájáért hónapok óta aggódhatnak a szurkolók. Az egykori gólvágó csatár, aki a ’80-as években kétszer nyert NB I.-es aranyérmet a győri csapat tagjaként, áprilisban életmentő szívműtéten esett át, miután rosszullétre panaszkodott.

Azóta magától az érintettől kaphattunk megnyugtató híreket: a legfontosabb, hogy szerencsére az orvosi beavatkozás jól sikerült. Az április óta eltelt csaknem fél év elsősorban a lábadozásról szólt Szabó számára, aki most már napról napra jobban érzi magát. Persze tudja, még hosszú út vár rá a gyógyulásig.

„Javulgatok, ugyanakkor még nem érzem magam százszázalékosnak. Ha a megszokottnál többet jövök-megyek, akkor könnyebben elfáradok. Mindent csinálok, csak óvatosabban, igyekszem figyelni rá, hogy túlságosan ne erőltessem meg magam. A közérzetem sokat javult. Vannak jobb és rosszabb napok, de nem szeretnék panaszkodni” – mesélte a Győr+ Médiának Szabó Ottó. Hozzátette, a családja támogatása extra erőt ad neki a gyógyuláshoz. „Jóleső érzés, hogy gyakran látogatnak. Mondhatom, hogy a családom szeretete gyógyít. Apa és nagyszülő is vagyok, minden segítséget megkapok a szeretteimtől” – jegyezte meg a korábbi fociklasszis.

Szabó Ottó számára az is sokat jelent, hogy visszatérhetett dolgozni az ETO utánpótlásába. Heti két edzést tartok a piciknek. Nagy szeretettel fogadtak, ami igazán jólesett. Az arckifejezésük arról árulkodott, hogy nagyon örültek a visszatérésemnek. Nagyobb utazásokra egyelőre még nem vállalkozom, de a Bozsik-program mosonmagyaróvári tornáira például el szoktam kísérni a gyerekeket” – mondta a szakember.

Szabó Ottó egyébként az NB II.-ben szereplő felnőttegyüttes hazai mérkőzésein is rendszeresen feltűnik a lelátón. Szívén viseli szeretett csapata sorsát.

Az öregfiúk-páholyban szoktam nézni a meccseket a barátaimmal. Az eddigiek alapján több pozitívumot is felfedeztem a csapat játékán. Egyre inkább biztató az ETO futballja, és annak is örülök, hogy sok fiatal kap lehetőséget. A megfelelő tulajdonosi háttér biztosított, és a szakmai stáb munkája is optimizmusra adhat okot. Természetesen nagyon szurkolok a csapatnak, hogy mihamarabb sikerüljön kivívnia a feljutást az első osztályba”. – nyilatkozta Szabó Ottó.

Kapcsolódó témák: #egészség | #ETO FC | #labdarúgás |