Szívműtéte után a felépülésért küzd Szabó Ottó

Szabó Ottó (jobbról a második) / Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.05.17. 18:20

Szerencsére már jól érzi magát Szabó Ottó, az ETO FC legendás egykori labdarúgója, aki egy hónappal ezelőtt szívműtéten esett át. A győri klub színeiben a 80-as években két bajnoki címet szerző csatár április 20-án még részt vett az ETO–Fradi Magyar Kupa-elődöntőn, amelynek szünetében köszöntötték az 1981–82-es bajnokcsapatának tagjait.

Akkor még semmilyen jel nem utalt rá, hogy az ünnepi nap tragédiába torkollhat. A találkozót követően néhány órával Szabó Ottó az otthonában lett rosszul, és kórházba került. Szerencsére, a gyors és szakszerű orvosi közbeavatkozásnak köszönhetően megmentették az életét. Megműtötték a szívét, majd hetekig a balatonfüredi szívkórházban gyógyult. Az intézményt már elhagyhatta, a felülvizsgálatok miatt azonban egy ideig még a győri kórházban kell feküdnie.

„Az operáció szerencsére jól sikerült, nem lépett fel komplikáció. Az értékeim azonban, noha sokat javultak, egyelőre még nem teljesen jók, ezért muszáj a győri kórházban maradnom. Nagyon hálás vagyok az ápolóknak és az orvosoknak, köztük dr. Dézsi Csaba Andrásnak a segítségért, a legjobb kezelést kaptam” – mesélte Szabó Ottó a Győr+ Médiának.

A legendás focista lelkileg nagyon nehéz időszakot él át.

Természetesen megvisel a helyzet. A családom és a barátaim, az egykori csapattársaim szeretete nagyon sokat jelent. A gyógyulásom hosszú folyamat lesz, mindent megteszek, hogy teljesen felépüljek – tette hozzá Szabó Ottó, aki az ETO ünnepségén még jól érezte magát. – Nagyon jó volt találkozni a társakkal, igazán remek hangulatban telt az este. Aztán miután hazaértem, rosszul lettem. Próbáltam győzködni a feleségem, hogy nincs baj, de sajnos muszáj volt kihívnia a mentőket.”

A szanatóriumban eltöltött hetek során sok mindenen gondolkodott.

,,Természetesen felvetődött bennem, hogy miért pont velem történik mindez. Az első két hét volt igazán nehéz lelkileg, sokat gondolkodtam, járt az agyam. Most már azonban csak előre tekintek, szeretnék felépülni” – fogalmazott Szabó Ottó.

Kapcsolódó témák: #betegség | #labdarúgás | #szívműtét |