Előadás

Sportos országjárás Győrben is

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.03.10. 18:22

Sárfalvi Péter, Sportigazgatásért és Sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár látogatott Győrbe csütörtök délután, aki a Hajrá Magyarok! című kormányzati kiadványt mutatta be az érdeklődőknek az Olimpiai Sportparkban. A helyettes államtitkár járja az országot és arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen mértékben nőtt a magyar sport támogatása és fejlesztése az utóbbi tizenkét évben.

A Hajrá Magyarok! kiadvány egy füzet, amely tartalmazza a legfontosabb eredményeket, valamint leírja a kiemelt sportszervezetek támogatásának költségeit, beszámol a sport és az egészséges életmód fontosságáról az iskolákban, a diáksport-és utánpótlás programokról, továbbá szó esik benne a támogatási programokról, az egyetemi sportokról, a magyarországi sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, az eredményekről, valamint magyar sportolók elismertségéről is. 

“Amit én kiemelnék az a sportinfrastruktúra-fejlesztés, erre vagyok a legbüszkébb, ami végbement az utóbbi tíz esztendőben. Tanuszodák, tornatermek vagy komplett iskolák épültek. Gyakorlatilag ezért is tart itt a magyar sport” -emelte ki Sárfalvi Péter, aki arról is beszélt, hogy 2010 előtt a magyar sport “lélegeztetőgépen” volt, ezt követően indult el felfelé. “Most ismét erős sportnemzetként tekint ránk a világ, de nem csak a sportolóink eredményesek, hanem sok olyan program van a háttérben, ami nélkül ezeket az eredményeket nem értük volna el”– mondta el a Győr+ Médiának a helyettes államtitkár. 

A megye is élen jár a sportfejlesztések terén Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke szerint. “Sopronban is új uszoda épült, Kapuvár és Csorna is előrelép a közeljövőben, emellett Győr a maga létesítményeivel országos szinten is egy példaértékű város és a sport támogatási rendszeren keresztül is elmondhatjuk, hogy itt a megyében szeretik a sportot, az önkormányzati és a kormányzati szereplők is nagy támogatást nyújtanak azért, hogy az élsport és a tömegsport is megfelelő bázissal tudjon rendelkezni” – hangsúlyozta Németh Zoltán. 

Az eseményre Szeles Szabolcs alpolgármester is ellátogatott, bár most nem hivatali színekben, hanem érdeklődő magánemberként egy Benzema mezben érkezett. A városvezető nagyon érdeklődik a sportok, azon belül is a futball iránt, egyik kedvenc csapata pedig a tegnap győzedelmeskedő Real Madrid. A alpolgármester szerint három csapat van csak nyugaton: az ETO, a Dunaszerdahely na és a Real Madrid. “Aki ismer az tudja, hogy nagyon érdekel a sport és a sportnak a háttértörténete is, ezért voltam kíváncsi helyettes államtitkár Úr előadására, amely arról szól, hogy a sportban milyen eredményeket ért el Magyarország, továbbá milyen eredményeket ért el a kormánynak az az eltökélt szándéka, hogy a sporton keresztül is nagyhatalommá tegye hazánkat. És ez látszik, ennek érzékelhető eredményei vannak.” 

Az előadásra Győrben voltak a legtöbben kíváncsiak, Sárfalvi Péter szerint az Úszónemzet Program, valamint az élsport, szabadidősportok fejlesztése is nagy feladat lesz a jövőben, amelyekben reményei szerint továbbra is lehetőségük lesz előre lépni. 

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód | #fejlesztés | #infrastruktúra | #sport |