Pénteken rajtol az asztalitenisz OB Győrben!

MTI Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
2024.03.20. 16:25

Péntektől vasárnapig a győri Olimpiai Sportpark multicsarnokában rendezik az asztaliteniszezők 3,5 millió forint összdíjazású országos bajnokságát, amelyen a válogatott tagjai is asztalhoz állnak.

Az első ob-ra 1905-ben került sor, ám akkor még csak férfi egyesben hirdettek bajnokot, majd 1909-től már férfi párosban is. Női egyéniben, illetve vegyes párosban az első ob után húsz évvel, 1925-ben indulhattak el sportolók, 1929-ben pedig a női párosok versenye is bekerült a programba.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) új vezetésének nem titkolt célja, hogy visszaállítsa az országos bajnokság régi fényét, a törekvés visszaigazolása a nevezések számában már meg is mutatkozik, férfi egyesben például közel húsz éve volt annyi induló, mint most. Ebben a számban 108-an, míg női egyesben 50-en regisztráltak, férfi párosban 41, női párosban 19, vegyes párosban pedig 37 nevezés érkezett.

A versenykiírás szerint az összdíjazás 3,5 millió forint, minden szám győztese 300 ezerrel gazdagodik.

A MOATSZ tájékoztatása szerint a hangulatról sztárfellépők és a WTT-versenyek hangulatát idéző technika fog gondoskodni és lesz szurkolói zóna is. Szakmai programokkal is várják az asztalitenisz-család tagjait. Azokra is gondoltak, akik nem tudják a helyszínen élőben követni az eseményeket, így a honlapon, külön menüpont alatt megtalálható lesz minden fontos információ a versennyel kapcsolatban. Az elődöntőket és a döntőket élőben közvetíti majd a szövetség, szintén az asztaliteniszezz.hu-n.

A csütörtöki sorsolás után pénteken 10 órától kezdődnek az előcsatározások, az elődöntőkre és a döntőkre a vasárnapi zárónapon kerül sor 10, illetve 14 órától.

A címvédők:
női egyes: Madarász Dóra
női páros: Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz
férfi egyes: Szudi Ádám
férfi páros: Ecseki Nándor, Szudi
vegyes páros: Madarász, Ecseki

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #Győr | #országos bajnokság |