“Méltó régi nagy híréhez”

Fodor László
2024.03.08. 14:04

Egymást követik a rangos sportesemények városunkban. Március 22-24. között az asztalitenisz magyar bajnokság házigazdája lesz a győri Olimpiai Sportpark.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke elmondta, hogy ebben az esztendőben ünnepli fennállásának századik születésnapját a szövetség, a magyar bajnokságot is a jubileum jegyében szervezik. A háromnapos verseny során lesz szakmai nap, edzőképzés, de a kilátogató nézőkre is több meglepetés vár majd. A korábbiakkal ellentétben a külföldön profiskodó válogatott játékosok is részt vesznek a megmérettetésen, ennek megfelelően egy színvonalas, izgalmas bajnokságra van kilátás, mintegy 150 versenyző részvételével. 

A rendező város nevében dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte a szervezőket és az 1979-ben világbajnoki címet nyert férfi válogatott legendáit. Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor és Kreisz Tibor a száz éves Magyar Asztalitenisz Szövetség nagyköveteiként népszerűsítik a sportágat, egyúttal a győri magyar bajnokságot. 

A szervezők reményei szerint szép számú közönség látogat majd ki március 22-24. között az Olimpiai Sportparkban zajló eseményre, hiszen az asztalitenisznek komoly hagyománya és rengeteg kedvelője van Győrben. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #asztaltenisz | #galéria | #osp | #pingpong |