Hirdetés
Női kézilabda-válogatott

Olaszország ellen játszunk a világbajnokságért

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.03.22. 15:44

Miután a hétvégén Győrben a női kézilabda-válogatott kiharcolta a tokiói szereplést, a mai bécsi sorsoláson az is eldőlt: Olaszország ellen juthatunk ki a spanyolországi világbajnokságra.

Hirdetés

 A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik. A hétfői, bécsi sorsoláson azt is eldőlt, hogy a magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a visszavágót idegenben játssza.

A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték. Nem ez az első eset, amikor világbajnoki selejtezőn összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.

Hirdetés

Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Az európai selejtező párosításai:
Magyarország-Olaszország
Törökország-Oroszország
Csehország-Svájc
Szlovénia-Izland
Szlovákia-Szerbia
Ukrajna-Svédország
Ausztria-Lengyelország
Románia – Észak-Macedónia
Portugália-Németország
Montenegró-Fehéroroszország

A párharcok győztesei jutnak ki a világbajnokságra.

A hétvégi győri olimpiai selejtezőtornáról cikkeinket többek között itt találja:

likeold
a fb oldalunkat