Kopasz Bálint világbajnok 500 méteren!

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Kovács Tamás
2023.08.25. 16:46

A Graboplast Győri VSE klasszisa elképesztő versenyzéssel bizonyította a duisburgi vb-n, hogy továbbra is a világ legjobb kajakosai között kell számolni vele!

A fantasztikus győzelem után Bálint így értékelt:

Mentálisan friss voltam, és szerencsére középen, az ötös pályáról nyomon tudtam követni, hogy miként állok a többiekhez képest. Már féltávnál tempót váltottam és még nagyobb csapásszámra álltam át, ami elég kockázatos, de ez egy ilyen szám, mindent bele kell adni, ha az ember győzni akar, és kockáztatni is tudni kell. A legvégén kinéztem, az utolsó húsz méteren már láttam, hogy ez meglesz! A végére rendesen besavasodtam, de ez így természetes!

Büszke vagyok rá, hogy a legnagyobb riválisaim előtt tudtam nyerni, még akkor is igaz ez, ha az 500 méter kajak egyes nem olimpiai szám. A holnap újabb feladatok jönnek, szeretnék menni egy újabb jó pályát Nádas Bencével a kettesek 500 méteres távján. Most az a fontos, hogy kipihenjem magam és teljes erőbedobással tudjak holnap is rajthoz állni, hiszen a 500 páros döntője már az párizsi olimpiai kvótáért fog menni. Idén pedig a párizsi kvóták a legfontosabbak az egész magyar csapat számára.

Egy világbajnoki győzelem mindig óriási siker, különösen igaz ez most, amikor a győriek olimpiai- világ és Európa-bajnok klasszisának eddigi szezonja a szokásosnál nehezebben alakult. A fő számában, 1000 méteren Varga Ádám indul idén a világbajnokságon, míg Bálint 500 méteren harcolta ki a bizonyítási lehetőséget.

Ahogy a Győr+ Médiának elmesélte, négy nap pihenőt engedett magának a nyárra, ezt leszámítva az egész szezont kőkeményen végigdolgozta, aminek most meglett az eredménye: legnagyobb külföldi riválisai felett diadalmaskodva ült fel az 500 méteres férfi kajak egyes szám trónjára a duisburgi világbajnokságon!

Kopasz Bálintnak ez volt a 4. világbajnoki érme eddigi pályafutása során.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #világbajnokság |