Isten éltessen, DAC!

Fotó: MekliZ Fotó
Kárpát Zsolt
2022.07.23. 17:03

110 éves születésnapját ünnepli a győri Dunántúli Atlétikai Club a nádorvárosi DAC-stadionban. Az esemény a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság győri területi selejtezőjével indult, majd a jubileumi program mini emléktornával folytatódott. A rendezvény  emléktábla avatással és eredményhirdetéssel zárul.

Rekkenő hőség várt szombaton délután a 11-es rúgó bajnokság résztvevőire a DAC pályán. A program része a 110 éves patinás győri klub jubileumi napjának. A több mint 30 benevezett labdarúgó mellett Szeles Szabolcs Is megpróbálkozott a büntetőrúgásokkal. A győri alpolgármestert gyerekkori emlékek kötik az egyesülethez, hiszen jól emlékszik arra, hogy a 80-as években hatalmas meccseket játszott egymással a DAC és a Dózsa.

„Ez nem csak a DAC és nem csak a város, hanem a magyar foci ünnepe. Nyugodtan mondhatom, hogy a DAC Győr egyik legendás klubja. Az egyesület neve azt is kifejezi, hogy dacol az idővel, hiszen mindent túlélt. A DAC a városvezetésnek is fontos, hiszen Dr. Dézsi Csaba András polgármester nevéhez köthető az a szerződés, amellyel biztosította ezt a területet a klub számára.– emelte ki a győri alpolgármester.

A győri Dunántúli Atlétikai Clubot 1912-ben alapították, és az egyesület nagyon sok mindenen ment keresztül, mondja Kappel Mihály klubelnök, aki mindent megtesz azért, hogy a DAC sikeres és eredményes legyen a jövőben is.

„A megszűnés szélén állt az egyesület, azonban a lelkes szurkolók és a város is sokat segített. Két éve indulhatott meg újra a munka, a nagyobb beruházások lezajlottak, illetve hamarosan elkészül egy új edzőpálya kiépített öntöző rendszerrel. Nagy gondot fordítunk az utánpótlás nevelésre, és büszkén mondhatom, hogy több mint 200 gyerek jár hozzánk edzésekre. Ugyanis a szülők azt látják, hogy a klub fejlődik és új lehetőségeket tudunk biztosítani a fiataloknak.”

Galéria: Mekliz Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #DAC Nádorváros | #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #sport |