Három érmet nyert az Eb-n a 13 éves győri dartsos

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.07.10. 20:11

Wales ellen megnyert elődöntő, majd finálé a világ legjobbjai, az angolok ellen. Valószínűleg minden dartsos ilyen meccsekről álmodik. A Győri Darts Club ifjú dobója, mindössze 13 éves Szoták Balázs kiválóan szerepelt az U18-as kontinensviadalon.

A hétvégén Bécsben rendezték az U18-as darts Európa-bajnokságot, ahol a győri színekben játszó abdai fiú, Szoták Balázs fantasztikus sikert elérve csapatban ezüst, párosban pedig bronzérmet szerzett.

A csoportunkban szerepelt Írország, Észak-Írország és Csehország is, majd az elődöntőben Wales-szel találkoztunk, és 9-4-re győztünk. Ezután következett Anglia az Európa-bajnokság fináléjában. Velük ugyancsak a csoportküzdelmek során már játszottunk egy nagyon szoros meccset. A döntőben nem remegett meg a kezük, megérdemelten győztek. Közvetlenül az elveszített finálé után természetesen nagyon szomorúak voltunk, de később már örültünk az ezüstéremnek, hiszen előzetesen elfogadtunk volna egy ilyen eredményt” – mondta el kérdésünkre Szoták Balázs.

Párosban Papp Rajmunddal lett bronzérmes Balázs, úgy hogy az elődöntőben Anglia csak 3-1-es magyar vezetést követően tudott visszakapaszkodni a meccsbe, majd fordítani. A harmadik helyért nem kellett játszani, két bronzérmest hirdettek.

Ezen a két medálon kívül még egy harmadik is Győrbe érkezett, a magyar válogatott ugyanis összesítésben is a rendkívül előkelő harmadik helyen végzett az Eb-n, így Balázs összesen három medállal zárta a korosztályos kontinensviadalt.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #darts | #Európa-bajnokság | #Győr | #híradó |