Újabb sportsiker Győrben!

Feljutott az első osztályba az ETO férfi futballcsapata

Győr+
2024.06.03. 13:09

Kilenc éve olyan történt Győrben, amelyet az ETO-szurkolók legszívesebben örökre elfelejtenének: a csapatot száműzték az élvonalból. Kilencévnyi vegetálás következett, majd jött dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki ki merte mondani, elég volt a langyos középmezőnyből, ideje keményen dolgozni! A polgármester javaslatára Világi Oszkár megvette a csapatot, majd elindult a sikertörténet, 2024. május 26-án sok-sok ember munkájának, labdarúgóknak és sportszakembereknek köszönhetően az ETO FC visszajutott az NB I.-be. A szurkolók pedig most is a 12. játékos szerepét töltötték be, hatalmas erőt adva mindenkinek!

Örömmámorban úszunk, mert ismét oda került az ETO, ahová mindig is tartozott: a legjobbak közé. Az Ajka elleni győzelem ezüstérmet és feljutást ért, ami rég nem látott focilázat hozott el ismét Győrbe. Végre újból NB I.-es meccsekre járhatunk! Felejtenénk az örömtől, de nem tehetjük: hiszen az 1904-ben alapított patinás labdarúgóklubot az előző polgármester köreibe tartozó svindlerek illegális ügyeleteikkel 2015-ben az NB III. legmélyebb bugyraiba taszították. Tehát nem a pályán elért eredményeivel került az alsóbb osztályokba az ETO FC! Ez a meg nem érdemelt büntetés pedig nagyon fájt mindenkinek. NB III.-ból végül NB II. lett. Mányi József biztosította a létezést, ám az ETO itt megrekedt, középcsapatnak számított, ez ellen pedig csak időnként a szurkolók emelték fel a hangjukat.

Tárgyalás Világi Oszkárral az ETO jövőjéről

Győr új polgármestere, dr. Dézsi Csaba András tette meg az első határozott lépést, aki nem félt kimondani: nagyon nagy bajok vannak, ha megelégszünk a középszerűséggel, és ha a Gyirmót csapatának sikerült a feljutás, akkor az ETO-nak is össze kell szednie magát! Hangsúlyozta, hogy nem tud támogatni olyan nihilista, akár a nyolcadik hellyel is megelégedő felfogást, amelyet az akkori menedzsment képviselt. Őszinte véleménye nem aratott akkoriban egyöntetű tetszést a szurkolók között, mert nem mindenki látta át, hogy a sportban akarat és határozott célok, kellő motiváció nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni. Dézsi pedig ment tovább, követve az elveit, hangsúlyozva, hogy Győrben a tingli-tangli elfogadhatatlan!

Felkérte hát a dunaszerdahelyi DAC csapatát a szlovák élvonalban sikeresen menedzselő Világi Oszkárt, hogy vásárolja meg a klubot és vezesse fel az NB I.-be. Világi ugyanis nemcsak érti, hanem szereti is a focit, a beáldozott pénzéért cserébe pedig igazi eredményeket akar! Győztes mentalitásuk megállapodást eredményezett: Világi kezébe vette az ETO FC jövőjét.

Olyan minőségi játékosokat hoztak a klubhoz, akikkel 2024. május 26-án megvalósult az álom: kemény, férfias csatában, a Vasassal fej-fej mellett, de sikerült a feljutás. Dr. Dézsi Csaba András és Világi Oszkár is betartotta az ígéretét. A labdarúgók is megértették a célt, átérezték a tétet, és ennek megfelelően fociztak. A szurkolók pedig – mint mindig – most is egy emberként álltak a csapat mögött, ez a Széchenyi téren tartott fiesztából is kiderült. A sikernek, ahogy ez lenni szokott, most sem örült mindenki. Borkai Zsolt és javarészt nem is győri emberekből álló képviselőjelöltjei próbálták fütyüléssel és bekiabálásokkal megzavarni az ünneplést, azonban ez nem sikerült nekik és csak őket minősítette. Mindenki boldogan ünnepelte a sikerkovácsokat! A legtöbb szurkoló pedig megértette: igencsak kellett az új és keménykezű vezetés a város és a klub élére is, akik végre kirántották a korábban mocsárba ragadt, megfásult klubot. Ezek a tények, azokkal pedig nehéz, és igazából nem is lehet vitatkozni! Ahogy azzal sem, hogy a jövő sem lesz könnyebb: az első osztályban helytállni kemény feladat, ott megragadni pedig még nehezebb.

Ám ennek a győztes mentalitású klubnak, a megerősített csapatnak, a polgármester és az önkormányzat által maximálisan támogatott Világi Oszkárral és a fantasztikus, igazi szurkolótáborral a háta mögött minden sikerülhet, ha továbbra is ilyen keményen dolgozik!  

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győri önkormányzat | #labdarúgás |