Cél az NB 1, felújítják a stadiont

Világi Oszkár lett az ETO új tulajdonosa

Fotó: Ács Tamás
Hajba Ferenc
2022.02.03. 12:07

"A Duna elválaszt, a lélek és a szellemiség, valamint a labdarúgás pedig összeköt bennünket" – fogalmazott dr. Világi Oszkár, a Szlovnaft vezérigazgatója, a dunaszerdahelyi DAC tulajdonosa a győri városházán, ahol dr. Dézsi Csaba András győri polgármesterrel együtt tartott sajtótájékoztatón.

“Két évvel ezelőtt, amikor polgármester lettem, akkor szembenéznem az ETO sorsával, lehetséges jövőjével” – kezdte dr. Dézsi Csaba András. “Mányi úr a Tarsoly Csaba után nehéz helyzetbe került klubot megmentette, köszönet jár érte. Ő azonban őszintén elmondta, hogy nincs ambíciója és lehetősége arra, hogy a Győr sportmúltjához és jelenéhez méltó módon az első osztályba segítse az ETO-t.

Fotó: Ács Tamás

“Ekkor gondoltam arra, hogy maratonfutásnyi távolságra, Dunaszerdahelyen működik egy csapat, ahol minden mérkőzés a kisváros határain túlmutató esemény, ahol állandóan telt ház van, s amely kiváló eredményeket ér el” – folytatta a polgármester. – “Győr közben Dunaszerdahely testvérvárosa lett, megismertem Világi Oszkár urat, s kértem, vegye át a csapatot. Először nemet mondott, aztán egy idő után vállalta ezt a nem mindennapi kihívást.”

“Több oka is volt a döntésemnek” – folytatta dr. Világi Oszkár. – “Látom a futball közösségteremtő erejét, a DAC mérkőzéseire többszáz kilométerről is érkeznek szurkolók. Szeretném, ha Győr nemcsak formálisan, hanem tartalommal megtöltve igazi testvérvárosunk lenne. Ebben sokat segíthet a labdarúgás. A Duna elválaszt bennünket, de a lélek, s szellemiség, és a labdarúgás összeköt.

“Az ember ráérez arra, ha valamilyen feladatot küldetésszerűen el kell vállalnia” – mondta dr. Világi Oszkár. A jövőről úgy fogalmazott: “mindenekelőtt munkát ígérhetek. A következő szezonban lesz realitása annak, hogy az ETIO fölkerüljön az NB 1-be. A focinak csak akkor van értelme, ha a csapat mögött ott áll a közönség, a város, ha közüggyé válik a csapat szereplése, és ezt a labdarúgók is érzik, tudják. Tudom, hogy a sikert ugyan learathatja a tulajdonos, de a kudarcért is mindig őt teszik felelőssé. Ennek a felelősségével vállaltam el a felkínált kihívást.”

Fotó: Ács Tamás

Dr. Világi Oszkár a klubot, a sportolók játékjogát vásárolta meg. A létesítmény tulajdonosával -aki liciten vásárolta meg a stadiont, személyét hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra – szoros kapcsolatot akar kialakítani. Azt is megígérte, hogy felújítja, fejleszti a stadiont. A létesítmény szép, de nincs igazi légköre, amely odavonzza a szurkolókat, jegyezte meg. Szakmai elképzelései közül kiemelte: az akadémia fiatal és tehetséges játékosait foglalkoztatni kell a a felnőtt csapatban, hiszen ez az akadémiák első számú feladata. Megígérte: találkozni fog a szurkolókkal is, hogy ismertesse elképzeléseit, és meghallgassa a drukkerek tanácsait.

A felszólaló Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő felidézte az 1904-ben alakult klub múltját, kiemelve annak a korszaknak az eredményeit, amelyikben, a sajtótájékoztatón önkormányzati képviselőként jelen lévő Hajszán Gyula is játszott.

Galéria: Marcali Gábor

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |