Örömünnep Győrben: újra NB I-ben az ETO!

Szigeti Sándor Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.26. 17:15

Az Ajka ellen aratott vasárnapi győzelmével kilenc év után visszajutott az NB I-be az ETO FC labdarúgócsapata. Győrben és Ajkán is ünnepelnek a zöld-fehér drukkerek!

Így ünnepeltek a srácok az öltözőben!

Videó: Venesz Klaudia

És így ünnepeltek a drukkerek a pályán:

Videó: O. Jakócs Péter

És így ünnepelt a komplett Széchenyi tér, ahová a Győr+ Rádió élő adással települt ki és a Győr+ Média szervezésében óriáskivetítő várta a drukkereket!

Galéria: MekliZ Fotó

A mérkőzés összefoglalója a végén az értékelésekkel itt olvasható:

Fotó: O. Jakócs Péter

0. perc: A meccs előtt vihar érkezett a pálya fölé, néhány perccel a kezdés előtt szakad az eső. Az NB I-es tagsághoz legalább döntetlenre van szüksége a győrieknek. A Vasas mérkőzése is most van a Soroksár ellen, ott a Vasas került előnybe, 2-0 a hazaiaknak.

Az ETO kezd. Az első 10 perc gól nélkül telik el, komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott, de a pályán szikrázik a levegő.

A Széchenyi tér közben teljesen megtelt:

Galéria: Mekliz Fotó

22. perc: Bumba szerez labdát, és bátran megindul az ajkai kapu felé, távoli lövése azonban elkerüli kaput. Így sem volt azonban rossz próbálkozás. Ám az Ajka rögtön az ellentámadásból veszélyeztet, Nagy átadása azonban szerencsére nem találja meg Borsost.

Fotó: O. Jakócs Péter

25. perc GÓÓL! Első szögletéből vezet a Győr! 0-1! Riquelme másodjára közelről bekotorja a labdát! A győri drukkerek öröme:

Fotó: O. Jakócs Péter

32. perc: Bumba ismét lövéssel próbálkozik, de kísérletét blokkolják.

45. perc: Nincs változás az első félidő végére, küzdelmes meccsen vezet a Győr, a játékvezető 1perc hosszabbítás után pihenőre küldi a csapatokat.

Az első 45 perc után feljutásra áll az ETO: 0:1

Következik a második játékrész, amely másodpercre pontosan indul útjára a Vasas meccsével, ahol az első félidő után 3:0-ra vezetnek az angyalföldiek.

Az Ajka-ETO meccsen egyik csapat sem cserélt a szünetben.

55. perc: frissítéssel próbálkozik az Ajka: Kenderest és Borsost váltotta Szarka és Pantovics.

60. perc: Bumba sarkallja több mozgásra a társait, az ETO azonban az előny birtokában nem erőlteti a támadásokat, inkább kontrákra építene.

65. perc: Lendületbe jön az Ajka és veszélyeztet: Nagy teker keményen a győri kapura, Gyurákovics csak másodjára tudja megfogni a labdát.

Fotó: O. Jakócs Péter

68. perc: cserél az ETO: Vianna érkezik a gólszerő Riquelme helyére.

71. perc: újabb ajkai csere után Diarra viszi le az alapvonalhoz a labdát, de középen nincs érkező ember a beadására.

75. perc: Lukics rohamoz, amely után ETO-szöglet következik, aztán még egy a túloldalról, de tisztázni tudnak a hazai védők.

77. perc: Diarra bombáz kapura, a középre tartó labdát szépen hárítja Szabados, aztán az ellentámadásból kis híján az ETO kap gólt.

79. perc: Emberelőnybe kerül az ETO a mérkőzés hajrájára. A hazaiaktól Csemer lép be brutálisan, azonnal kiállítja a játékvezető.

85. perc: kettős csere az ETO-nál: Diarra és Lukics helyére Farkas és Kröhn érkezik.

90. perc: 5 perc a hosszabbítás!

92. perc: nagy helyzetet ront el az Ajka, marad a 0:1

93. perc: Pantovics lövését bravúrral hárítja Gyurákovics!

Vége a találkozónak, megvan a feljutás: Ajka – ETO FC Győr 0-1 (0-1) !!!!

Borbély Balázs, az ETO vezetőedzőjének értékelése: „Begyakorolt pontrúgásból tudtunk vezetést szerezni, ami megnyugtatta a csapatot, görcsösen kezdtünk, de aztán át tudtuk venni a mérkőzés irányítását. Ezután már éreztük, hogy nagy baj nem történhet. Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire boldogok vagyunk, Győrben újra futball-láz van. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a sikernek!”

Szépe János: „Nagyon örömteli pillanatok ezek, az egész idényben ezért dolgoztunk! Nagyon boldogok vagyunk, hogy a feljutással ekkora örömet szereztünk a szurkolóinknak! Most ünneplünk, aztán megkezdjük a felkészülést az első osztályra!”

Közben a győri drukkerek a pályán ünnepelnek:

Fotó: Mireider Máté

Galéria: O. Jakócs Péter

Korábban írtuk:

A kezdőcsapatok:

AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Kenderes, Csizmadia Z. – Babos B., Zsolnai R., Borsos F. – Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Szujó, Csontos D. – Anton, Vingler – M. Diarra, Bumba, Riquelme – Lukics. Vezetőedző: Borbély Balázs

Az ETO már a pályán, melegítenek a srácok!

Fotó: O. Jakócs Péter

Rengeteg győri drukker kísérte el Ajkára a csapatot, és közben a Széchenyi tér is megtelt, ahol a Győr+Média szervezésében óriáskivetítőn lehet követni a találkozót! A Győr+ Rádió élőben jelentkezik a térről!

Fotó: Győr+ Rádió
Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr |