Fehér Miklósra emlékeztek

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2024.01.25. 20:42

Már 20 éve nincs köztünk Fehér Miklós, az ETO és a Benfica tragikus sorsú focistája, aki 2004. január 25-én, egy portugál bajnoki mérkőzésen, a pályán vesztette életét.

A magyar válogatott egykori klasszis halálának évfordulóján a zöld-fehérek megható megemlékezést tartottak, amelyen a portugál klub képviselői is részt vettek – köztük Simao Sabrosa, aki a Benficán kívül a spanyol Barcelonában és az Atlético Madridban is futballozott.

Az ETO fiatal labdarúgói, a győri klub vezetői és edzői, Szeles Szabolcs alpolgármesterrel és Fehér Miklós szüleivel, valamint barátaival együtt előbb a néhai focista sírjánál rótták le kegyeletüket, s koszorúkat helyeztek el a temetőben. Rendkívül megható volt látni, hogy rengetegen vettek részt az eseményen, hoztak virágot vagy gyújtottak gyertyát.

A megemlékezés az ETO stadionjában folytatódott. A zöld gyepen az ifjú focisták mécsesekből rakták ki a ,,Miki” nevet. Eközben a tragikus sorsú focista kedvenc dala, a Bikini – Közeli helyeken című zenéje szólt.

Hatalmas szívfájdalom, hogy Miki már nem lehet köztünk. Az emlékét ugyanakkor egykori klubjai méltó módon őrzik, Győrben például az ő nevét viseli a futballakadémia. Portugáliában mellszobrot kapott, a Benfica emellett visszavonultatta mezszámát, a 29-est. Fehér Miklós, örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat!

Galéria: Ács Tamás

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Fehér Miklós | #Győr | #megemlékezés |