Kézilabda: két nap alatt két meccs, és kupa a tét!

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.03.07. 19:01

A hétvégén Tatabányán rendezik a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A Győri Audi ETO KC számára a Debrecenen keresztül vezet az út a fináléba.

Mindannyian nagyon vártuk, hogy a válogatott programot követően ismét együtt lehessünk Győrben. Természetesen a fókuszban a Debrecen elleni elődöntő szerepel, illetve a Magyar Kupa döntője. Jól ismerjük szombati ellenfelünket, biztosan nehéz összecsapás lesz.

Tiszteljük őket, de ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Magunkra kell koncentrálnunk, tudjuk mire vagyunk képesek, ha ezt a szintet el tudjuk érni, akkor mindenkinek nehéz dolga van velünk. Ana Gros visszatérése öröm számunkra, pár válogatott meccsen már szerepelni tudott a szombati találkozó előtt, de nem csak rajta múlik majd a mérkőzés. Mindenkinek magas szinten kell játszani a találkozón. Sikerült jól felkészülni, készen állunk.” – nyilatkozta Ulrik Kirkely vezetőedző.

A két gárda szezonbeli negyedik meccsére készül egymás ellen. A bajnokságban eddig egyszer, Győrben találkoztak a felek. A 2024. január 17-i meccsen 25-23-ra az ETO nyert hazai pályán. A két alakulat a Bajnokok Ligája csoportkörében is megmérkőzött egymással. 2023 szeptember 16-án Győrben szintén magabiztos győzelmet arattak a győri lányok (35-23), azonban a 2024. február 9-én rendezett visszavágón a DVSC hazai pályán győzni tudott 29-28-ra. A két gárda májusban még a bajnokságban csap össze egymással bajnoki találkozón.

Jó hír, hogy visszatérhet a meccsen Ana Gros, rá biztosan számíthat Ulrik Kirkely és a szakmai stáb.  

Az ETO a Magyar Kupa sorozat rekordgyőztese, eddig 15 alkalommal hódították el kedvenceink a trófeát. Legutóbb 2021-ben emelhette fel győri játékos a serleget. A szombati ellenfel, a DVSC eddig 5 alkalommal nyert kupát, legutóbb 1991-ben.

A Tatabányán, 2024. március 9-én 15:00-kor kezdődő összecsapás játékvezetői a Hargitai Gábor – Markó Gábor kettős lesznek. A találkozó tétje a fináléba jutás. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

A másik ágon Ferencváros – Mosonmagyaróvár párharc lesz az elődöntőben.

A bronzmérkőzést vasárnap (március 10.) 15 órától, a döntőt 18 órától rendezik.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Győr | #Magyar Kupa | #női kézilabda |