Sillai László előtt tisztelegtek

Emléktáblát kapott Győr első világbajnoka

Fotó: MekliZ Fotóstudió
Ficsór Dávid
2021.12.02. 19:06

Csütörtök délután az Olimpiai Sportparkban felavatták Sillai László világbajnok birkózó emléktábláját. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Lőrincz Tamás, Tokió olimpiai bajnoka, akit éppen ma választott meg a nemzetközi szövetség a 77 kilósok között a legjobb kötöttfogású birkózónak.

Sillai László volt Győr első világbajnok sportolója, 1967-ben, Bukarestben állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2001-ben Pro Urbe Győr kitüntetést kapott, 2006-ban pedig a megyei önkormányzat Bauer Rudolf-díját vehette át. A Győri Dózsa egykori versenyzőjének most a Sport Csillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és a győri önkormányzat állított emléktáblát az OSP aulájában.

Pálfalvi Gábor kuratórium elnök köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, örül, hogy Lakat Károly labdarúgó, mesteredző után újabb legenda domborművével bővülhetett a létesítmény fala. Az önkormányzat képviseletében Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester mondott beszédet.

„Egy olyan helyen vagyunk, amihez a pályafutása kötődött, hiszen itt volt a Győri Dózsa sporttelepe. Most egy fantasztikus létesítmény áll itt a helyén. Bízok benne, hogy a jövő reménységei tudnak majd hasonló eredményeket elérni és úgy szerepelni akár Sillai László. Úgy gondolom, fontos, hogy megőrizzük az olyan sportolók emlékét, mint amilyen Győr első világbajnoka is volt. Köszönet az alapítványnak, és köszönet Pálfalvi Gábornak, aki évtizedek óta segít ebben a városnak” –hangsúlyozta a városvezető.

A Magyar Birkózók Szövetsége idén ünnepli centenáriumát, melyhez egy méltó rendezvénysorozat is társult. Bacsa Péter, a szervezet alelnöke az avatóeseményen úgy fogalmazott, Sillai László versenyzői és sportvezetői pályafutása minden tiszteletet megérdemel, örömmel fogadták el a szervezők meghívását. Radnóti Ákos és Pálfalvi Gábor együtt leplezték le az emléktáblát, melyet a résztvevők – köztük Sillai László fia, unokája – az ünnepség keretében megkoszorúztak. 

Fotó: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #megemlékezés | #sport |