Vizes Eb

Negyedik a magyar szinkronúszó csapat

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
MTI
2022.08.12. 18:23

A magyar szinkronúszó csapat a negyedik helyen végzett a highlight program döntőjében pénteken a római Európa-bajnokságon.

Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Makai Cintia, Szórát Léna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes 78,5667 pontot kapott kűrjére, melyet az 1980-as évek egyik nagy slágerére, Bonnie Tyler Holding Out for a Hero című dalára adott elő.

A számot nagy fölénnyel az ukránok nyerték, a házigazda olaszok és a franciák előtt.

Szerintem nagyon jól sikerült, az edzőinktől is nagy dicséretet kaptunk. Szeretjük ezt a számot, táncos, elő tudjuk adni benne magunkat” – mondta a közmédiának Apáthy Anna.

Makai Cintia a pontszámmal kapcsolatban megjegyezte, látva a bíráskodást az egyéni küzdelmek alatt, rosszabbra számítottak, ennek ellenére sikerült a Margitszigeten rendezett világbajnokság elődöntőjében elért eredményt hozniuk.

Árkovics Petra szövetségi kapitány elmondta, sokat dolgoztak a vb óta a dinamikán, és amit kért, azt a lányok néhány apró hibát leszámítva megvalósították.

A highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak arra, hogy bemutassák gyakorlatukat, melyben az akrobatikus és látványos elemek a meghatározóak, kevésbé a művésziek.

Pénteken sporttörténeti pillanatnak is részesei lehettek a nézők, ugyanis szinkronúszásban első alkalommal rendeztek egyéni férfi számot: a technikai programban a hazai közönség nagy örömére az olasz Giorgio Minisini diadalmaskodott.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #szinkronúszás | #úszás | #vizes eb |