A Győri Úszó SE kiválóságait köszöntötték a Városházán

Ficsór Dávid Vig Norbert
2023.01.19. 15:21

Kiválóan szerepeltek a győri úszók a tavaly november végi kaposvári Rövidpályás Országos Bajnokságon. A megmérettetés legjobb vidéki csapatát csütörtökön dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás, Győr parasport nagykövete köszöntötte a Városházán.

A polgármester a Győr+ Médiának elmondta, az úszók remek eredménye visszaigazolja, hogy nagyon helyesen cselekedett akkor, amikor – minden híreszteléssel ellentétben – nem zárta be az uszodákat, hisz a sportolók mindvégig tudtak edzeni.

„Nagyon fontos az, hogy sportolói karriereket ne szakítsunk félbe!” – mondta dr. Dézsi Csaba András, aki hozzátette, azon dolgoznak, hogy minden győri korosztály számára minél előbb úszási lehetőséget biztosítsanak, ezért is hívott össze szerdán egy nagyszabású megbeszélést, ami – ahogy arról már beszámoltunk – biztató eredménnyel zárult.

Ha pedig már eredmények, Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester méltatta az úszók teljesítményét: „Különösen büszkék vagyunk az úszókra, hiszen a nehezített körülmények ellenére is remekül szerepeltek az országos bajnokságon!”

A Győri Úszó SE évek óta szállítja a kiváló eredményeket, de a vezetőedző szerint ez nem magától értetődő, hisz rengeteg munka és lemondás van a kimagasló szereplések mögött. Petrov Iván elmondta, nagyon büszke csapatára. Szabó Szebasztián az utóbbi időszakban már több ízben bizonyította világklasszisát. A kaposvári ob-n történelmi tettet hajtott végre, hisz első alkalommal érdemelte ki győri úszó a bajnokság legjobb versenyzőjének járó kupát. Egyéniben és csapatban is kimagaslóan versenyeztek a győri úszók, Sebestyén Dalma  és Jakabos Zsuzsanna is szerzett egyéni aranyat, érdekesség, hogy Zsu éppen 19 évvel első országos aranyérme után állhatott fel újra a dobogó legmagasabb fokára.

A Győri Úszó SE csapata az országos bajnokságon:
Versenyzők:

Jakabos Zsuzsanna, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Orbán Gréta, Safrankó Sára, Sebestyén Dalma, Andor Benedek, Giczi Mátyás, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Kochu Anton, Krstulovic Vladimir, Pózvai Olivér, Szabó Szebasztián
Masszőr: Erdélyi Bence
Csapatvezető, edző: Petrov Iván
Felkészítő edzők: Petrov Árpád, Petrov Iván, Sebestyén Balázs, Rajos István, Platonov Miklós
Csapatorvos: Dr. Sydó Nóra

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó cikkünk: