Hirdetés
Járványhelyzet

Így ösztönöznek oltásra az osztrákok!

Fotó: MTI/Mohai Balázs
MTI
2021.11.12. 06:14

Nyereménysorsolást tartottak csütörtökön Burgenlandban az oltakozási kedv serkentésére.

Hirdetés

Összesen ezer értékes tárgyat, köztük három személygépkocsit sorsoltak ki a 115 122 jelentkező között. A sorsolással újabb 12 911 embert sikerült rávenni az oltás felvételére. A nyeremények átvételének feltétele az oltási igazolvány bemutatása december 3-ig.

Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök szerint “a pozitív ösztönzés politikájával többre lehet menni a Covid-19 elleni küzdelemben, mint fenyegetésekkel és megfélemlítéssel”. Doskozil szeptember 11-én kezdeményezte a sorsolást azzal a céllal, hogy Szent Mártonnak, a tartomány védőszentjének november 11-i ünnepnapjáig további tízezer ember kapja meg első oltását és ezzel Burgenland elérje a 80 százalékos átoltottsági szintet. Ezt a célkitűzést egyébként már a múlt hét közepén sikerült teljesíteni, azóta az átoltottság 82 százalékra emelkedett.
Doskozil hozzátette, hogy az oltási kampány folytatódik. “Jelentkezzenek emlékeztető oltásra, hogy gondtalan családi ünnepeket élhessünk meg karácsonykor Burgenlandban” – tette hozzá.


Ausztriában csütörtökön újabb rekordot ért el a fertőzöttek napi száma. Az előző napon 11 975 esetet regisztráltak.  A 8,9 milliós ország lakosságának mintegy 65 százaléka esett át a teljes immunizáción, és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Ausztria | #koronavírus | #védőoltás |
likeold
a fb oldalunkat