Hirdetés
Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

Új intézkedések Győrben

Győr+
2020.03.15. 15:44

Hétfőtől kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítanak a győri bölcsődék és óvodák.

Hirdetés

“Tekintettel a szombat délután kiadott kormányrendeletre, valamint a járványügyi helyzet aktuális változásaira, a mai napon ismételten válságstáb összehívását kezdeményeztem az alpolgármesterek, a jegyző, aljegyző, valamennyi óvoda és bölcsőde, szociális intézmény, a családsegítő központ és a gazdasági működtető központ vezetőinek részvételével.

Minden aktuális szempontot figyelembe véve, a mai napon a következő intézkedéseket hozom:

 1. Idősotthonok:

A győri idősotthonokban a mai naptól nem csak látogatási, hanem kijárási tilalom is életbe lép, valamint szünetel az idősklubok működése is. Minden lakónak biztosítjuk a bevásárlás és igény szerint a napi étkeztetés lehetőségét is.

2. Bölcsődék és óvodák:

Hétfőtől az önkormányzati, egyházi, alapítványi fenntartású intézményekben a bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:

a)  Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.

b) Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

c) A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődékben, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.

d) Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt. A nyilatkozat elérhető a “koronavírus járvánnyal kapcsolatos szülői nyilatkozat” néven, a www.gyor.hu weboldalon, az önkormányzat menüpont alatt. A szülő a kitöltött nyilatkozatot kérem, e-mailen, vagy személyesen juttassa el az adott intézménybe.

Jelen intézkedés visszavonásig érvényes.”

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr+ TV | #koronavírus |
Hirdetés