Hirdetés
Operatív Törzs

Megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója

Fotó: koronavírus.gov.hu
Győr+
2021.06.11. 11:21

A pénteki Operatív Törzs online sajtótájékoztatóját is megtartották, a részletekről a Győr+ Média is beszámol.

Hirdetés

Kiss Róbert rendőr alezredes azzal kezdte a tájékoztatót, hogy mostantól lehet falunapot szervezni. A részletekről is beszélt, ezek a következők: falunapon életkorra való tekintet nélkül 1500 fő lehet, és koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. A falunapon is lehet zenés-táncos rendzvényt tartani. Zenés-táncos rendezvényeken mostantól védettségi igazolvánnyla bárki részt vehet. 

Az alezredes arról is beszélt, hogy hazánkba lehet lépni védettségi igazolvánnyal, továbbá elismert külföldi védettségi igazolással. Kitért rá, hogy Albániával, Marokkóval és Ukrajnával is gazdagodott a lista, így mostanra már 16 országgal van kölcsönös megállapodás. 

Hirdetés

A tájékoztatón a szót Galgóczi Ágnes, az NNK osztélyvezetője vette át Kiss Róbert rendőr alezredestől, aki azzal kezdte: „az oltási program folyamatosan zajlik.” Kiemelte, hogy sikerült letörni a harmadik hullámot, amit megerősít a szennyvízben mért víruskoncentráció értéke is. Azonban arra is figyelmeztetett: a vírus nem tűnt el, s ezt mindenkinek tudnia kell!

Elhangzott az is, hogy a harmadik hullámot a brit mutáns okozta, s más vírus-mutánsok is okozhatnak további hullámokat, éppen ezért folytatni kell az oltási programot. Jelenleg a magyar lakosság átoltottsága 54,5 százalék.

Az osztályvezető asszony azt is elmondta, hogy a háziorvosok levelet kapnak amelyben az áll majd, hogy buzdítsák oltásra azokat, akik eddig még nem éltek a lehetőséggel és nem vették fel egyik vakcinát sem.

Arról is szó esett, hogy már megkezdődött a 12-15 évesek oltása, a menete pedig az, hogy a szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival. A regisztrációról tudni érdemes, hogy néhány napos átfutást követően élesedik, s majd utána lehet időpontot foglalni. Hangsúlyozta a szakember, hogy ez a korosztály Pfizer vakcinát kap majd.  

Kiss Róbert rendőr alezredes bejelentette, hogy mivel a harmadik hullámnak vége, ezért megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója, illetve azt is elmondta, hogy csak hétköznap közölnek innentől adatokat a járványról és az oltási helyzetről. 

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #védőoltás |
likeold
a fb oldalunkat