Hirdetés
Koronavírus

Június közepétől újabb enyhítés jön

Fotó: MTI
Győr+
2021.06.08. 19:58

Június közepétől már falunapot is lehet tartani, és koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken.

Hirdetés

A magyar lakosság magas átoltottságnak köszönhetően a védelmi intézkedések feloldásának újabb fokozataként június 14-től már falunapokat is lehet tartani, és a zenés, táncos rendezvényeken ezentúl 18 év alattiak is tartózkodhatnak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt – az erről szóló kormányrendeletmódítások ma jelennek meg a Magyar Közlönyben.

Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egyidőben. Ugyancsak a korlátozások enyhítését jelenti, hogy zenés, táncos rendezvényeket ezentúl 18 év alatti fiatalok is látogathatják, de csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.
 
Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét. – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #koronavírus | #védőoltás |
likeold
a fb oldalunkat