Hirdetés
Vakcinainfó

Ismét üzent a miniszterelnök

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Faceook oldala
Győr+
2021.03.07. 09:20

Ahogy szombaton már két alkalommal jelentkezett Orbán Viktor hivatalos Facebook oldalán a Vakcinainfó Extra, úgy az vasárnap is folytatódott.

Hirdetés

Tegnap a Győr+ Média is megírta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon bemutatott kisvideókban szól a lakossághoz és mondja el a vakcinákkal, az oltással és a korlátozásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, kéréseket.

„A következő két hét nehéz lesz!” – kezdte a kormányfő. „Hiszen az eddig nyitvatartó üzletek közül is többet be kell zárnunk, és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Akiket ez érint, azok nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit nem hagyunk az út szélén.

Hirdetés

A következő fontosabb segítséget nyújtuk:

50%-os bértámogatást fogunk adni a most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak: fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak.

munkáltatói járulékot egész márciusra – nem csak két hétre – nem kell fizetniük.

akik állami, vagy önkormányzati ingatlant béreltek és abban működtették a szolgáltatásukat vagy a boltjukat, március hónapra a bérleti díjat nem kell megfizetniük.

azok pedig akik általány adósok, KATA-sok vagy HIVA-sok, azoknak márciusra természetesen elegedjü az adójukat. ” – zárta Orbán Viktor.

A videó itt tekinthető meg:

Nem sokkal a Vakcinainfó Extra 3. része után a 4. is megjelent a kormányfő Facebook csatornáján, amelyben kérdésra adott választ.

A kérdés a következő: „Miniszterelnök úr! Szerintem alapvetően jó ötlet a konzultáció, de ezt most feleslegesnek érzem. Nem lenne egyszerűbb mindent visszacsinálni, ha egyszer rendeződik a helyzet?”

Orbán Viktor válasza pedig a következő volt: „Valóban, jogos a kérdés, de mégis úgy érzem, hogy a konzultáció folyatása szükséges. Hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk? Ezeket a kérdéseket közösen kell eldöntenünk. Akik részt vesznek a konzultációban, azok döntik el ezeket a kérdéseket, de a döntések mindenkire vonatkozni fognak. Kérem Önöket, szánjanak rá negyed órát, s vegyenek részt a konzultációban!”

A szombati videók ITT érthetők el!

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #Vakcinainfó Extra | #védőoltás |
likeold
a fb oldalunkat