Ha az olasz konyháról beszélünk, szinte mindenki arcán felderül a mosoly, amikor kimondjuk: lasagne. Bár elsőre a lasagne egy tipikusan olasz fogásnak tűnik, eredete több ezer évre nyúlik vissza. Az ókori Görögországban már ismerték a „laganon” nevű lapos tésztát, amelyet később a rómaiak is átvettek, majd az évszázadok során finomodott a receptúra.
Hozzávalók 6 személyre:
Panchetta 15 dkg
Extra szűz olíva olaj 1 dl
Angol zeller 15 dkg
Vöröshagyma 15 dkg
Sárgarépa 15 dkg
Darált marhacomb 60 dkg
Vörösbor 4 dl
Passzírozott paradicsom 3 dl
Só
Bors
Vaj 10 dkg
Liszt 6 dkg
Tej 3 dl
Szerecsendió
Száraz lasagne tészta kb. 30 dkg
Mozzarella sajt vagy parmezán ízlés szerint