Vár az adventi vásár!

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2022.11.25. 20:29

Forraltbor, sült gesztenye és kürtőskalács illata lengi be a belvárosi utcákat, tereket. Pénteken délután megnyíltak az adventi faházak, ahol beszerezhetjük a kézműves karácsonyi ajándékokat és megkóstolhatjuk a téli italokat és ételeket, hangolódhatunk az ünnepre.

Hirdetés

Pénteken, a tavaszias időjárásban még nagy volt a sürgés-forgás a belvárosban, pakolászás, rendezgetés, a faházak berendezése, csinosítása zajlott, de késő délutánra kinyitottak az árusok. A Megyeháza téren elsősorban ajándékokat, és a karácsony nélkülözhetetlen kellékeit szerezhetjük be. A Baross úton vendéglátósok kínálják a forralt bort, a puncsot, a teát, a forró csokit, a zsíros- és tepertőkrémes kenyeret, lángost, és kürtőskalácsot.

A Széchenyi téren kézműves termékeket vásárolhatunk. Itt áll Győr karácsonyfája, a betlehemes installáció, a Mikulás háza, a rénszarvas szán a télapóval, az adventi koszorú, a kisvasút, a fotófal és az egyik hangulatos iglu.

A Dunakapu téren kipróbálhatjuk az óriáskereket, a dodzsemet, a gyerekek felülhetnek a körhintára, állatsimogató is várja őket. Itt is fotózkodhatunk az igluban. Ne felejtsük el, szerdán és szombaton itt tartják a piacnapokat, oda is érdemes kilátogatni helyi termékekért.

Idén is jótékonykodhatunk az Adventi Faháznál a Széchenyi téren, ahol mintegy 15 szervezet kínálja termékeit november 25. és december 20. között.

Advent négy vasárnapján a hagyományokhoz híven ünnepség keretében gyújtják meg a város koszorúján a gyertyákat. A műsort az Audi Hungaria Iskolaközpont ajánlotta fel mind a négy alkalomra.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #advent | #belváros | #Győr+ TV | #híradó | #karácsony | #vásár |