Megnyílt az Adventi Jótékonysági Faház a Széchenyi téren

Földvári Gabriella
2022.11.25. 15:05

„Aki jótékonyságot vet, barátságot arat”. Pénteken megnyílt az Adventi Jótékonysági Faház a Széchenyi téren, ahol mintegy 15 szervezet kínálja termékeit november 25. és december 20. között. Az ajándéktárgyak eladásából származó bevételt elesettek és rászorulók kapják.

A megnyitón Rózsavölgyi László az önkormányzat Oktatási Kulturális és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket és azt emelte ki, hogy adventben se feledkezzünk meg a rászorulókról, hiszen nagy bátorság kell a segítség kéréséhez. „Adományt kérni és elfogadni az egyik legnehezebb dolog a világon. Önök jelenlétükkel, szervező munkájukkal az adományt kérők bátorságát becsülik meg, mert tudják, minden adománynak üzenete van. A jó ajándékot arról lehet megismerni, hogy gazdagítja a másikat.”

A politikus arra biztat mindenkit, hogy támogassák a karitatív szervezeteket, mert „aki jótékonyságot vet, barátságot arat”.

Az önkormányzat élen jár a rászorulók segítésében, ezért Rózsavölgyi László 200 ezer forintot adományozott a város nevében a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnak.

A történelmi egyházak képviselői megáldották a faházat és a jótékonysági akciót. 

A faház december 20-ig várja az adakozókat, ahol a látogatók a győri intézmények és civil szervezetek, egyesületek által készített kézműves termékekkel találkozhatnak. Elsőként pénteken és szombaton a Kisalföldi Népművészek Egyesület tagjai által készített tárgyakat lehet megvásárolni.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #adventi vásár | #Győr | #jótékonyság |