Hirdetés

Újra iskolapadban a felsősök és a középiskolások

Fotó: Győr+ TV
Németh Boglárka
2021.05.12. 14:38

Örülnek a hétfői visszatérésnek a diákok és tanárok Győrben. November óta először hétfőn ülhettek újra iskolapadba a felsősök, és a középiskolások.

Hirdetés

A Kazinczy Ferenc Gimnáziumban és a Fekete István Általános Iskolában is alapos fertőtlenítés előzte meg a diákok érkezését. Utóbbiban a felújítási munkák miatt nehezebb volt a logisztika, de a kivitelezővel mindent meg tudtak beszélni.

A kazinczys diákok nagyon várták a jelenléti oktatást, mert szerintük így könnyebb a tanulás, a feketés felsősöknek inkább a barátaik hiányoztak.  A tanítás azonban továbbra is a járványügyi szabályok betartásával zajlik.  Németh Tibor, az intézmény igazgatója elmondta: nagyon örülnek a diákok visszatérésének, de továbbra is kérte őket, legyenek fegyelmezettek.

Hirdetés

A Fekete István Általános Iskolában a 300 felsősből, csak körülbelül 25-30 diák maradt otthon. Nem kötelező ugyanis újra bejárni, hiszen a vírusra való tekintettel a távolmaradás igazolt hiányzásnak számít. Akik nem ültek be az iskolapadba, nekik a pedagógusok online óravázlatokkal és a házi feladatok feltöltésével segítenek.

Németh Péter igazgató hozzátette, hogy a náluk zajló nagyszabású felújítás miatt nehezebb volt a jelenléti oktatás megszervezése, de a kivitelező csapattal való folyamatos egyeztetés sokat segít.

Győrben tehát nagy volt az öröm és a megkönnyebbülés az újrakezdés kapcsán. A pedagógusok és a diákok pedig abban bíznak, hogy a megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett gördülékenyen folyik majd az oktatás az év végéig.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat