Hirdetés
Együttműködés

Új szintre lépett a GYVSE és a Széchenyi István Egyetem kapcsolata

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.04.26. 14:14

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Győri Vízisport Egyesület kedden.

Hirdetés

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a rendezvényen elmondta, örül, hogy létrejött ez a kapcsolat a két fél között, hiszen a magyar vízilabda mindig is a tudományra épült.

„A 21. század sportjában nem elég csak a vízben teljesíteni, hanem társtudományokat kell segítségül hívni és Győrben a Széchenyi Egyetem az egyik legfontosabb tudományos tényező” – hangsúlyozta a vezető. Dr. Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője követendő példaként utalt az angolszász sportrendszerekre, ahol a felsőoktatási intézmények és az élsport sokkal szorosabban kötődnek egymáshoz, mint mondjuk Magyarországon.

„Olyan együttes rendszereket kell a családok felé közvetítenünk, amelyben a sportkarrier és a diplomaszerzés egyensúlyban van, egyik sem zárja ki a másikat. Duális karriert, kettős életpályamodellt kell ajánlanunk a fiataloknak” – mondta.

Ábrahám Csaba, a GYVSE elnöke azt szeretné, ha az egyesület – az együttműködésnek is köszönhetően – minél több válogatott sportolót adna a válogatottnak és akár győri játékosokkal nyerné meg Magyarország történetének első női vízilabda aranyát. 

Hirdetés