Hirdetés

Új szigetközi és csallóközi tagokkal is bővült az EGTC társulása

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.05.20. 12:15

Ma tartotta éves rendes közgyűlését, ahol a társulás tagjai nyolc előterjesztési pontról hozták meg döntésüket. A legtöbb döntésre a szervezet működésével kapcsolatban volt szükség, úgymint, a társulás 2021. évi költségvetés végrehajtásának, illetve a hivatalos dokumentumok módosításának jóváhagyása.

Hirdetés

Németh Tamás Zoltán igazgató beszámolójában összegezte az elmúlt közgyűlés óta eltelt időszak eredményeit. A szervezet több mint 40 pályázatot készített elő, mindösszesen 2,77 milliárd forint értékben, továbbá projektmenedzsment tevékenységükkel összesen 38 darab, 3,13 milliárd összköltségű, 2,67 milliárd forintnyi támogatás tartalmú pályázat megvalósítását segítettek a magyar – szlovák határ mentén.

Az igazgató emellett kiemelte, hogy a klasszikus pályázatírói, projektmenedzsment tevékenységen túl több szakértői tevékenységet is elláttak a település és területfejlesztés témaköréhez kapcsolódva. Így például határon átnyúló rendezvények szervezése, stratégiai dokumentumok és kiadványok készítése és véleményezése.

Hirdetés

Fontos pontja volt a közgyűlésnek, amikor a társuláshoz csatlakozni szándékozó településekről döntöttek.

Az idei közgyűlésre összesen hét település jelezte a csatlakozási szándékát. A magyar települések között vannak Máriakálnok, Győrladamér és Győrzámoly, míg a szlovákiai oldalról Baka, Doborgaz, Nagybodak és Vajka kérte és kapta meg felvételét a szervezetbe.

A jelenlévő településvezetőknek ezzel együtt alkalmuk nyílt bemutatni közösségüket, településük jellegzetességeit, adottságait, azon fejlesztési területeket, melyeket a jövőben szeretnének megvalósítani, illetve bemutatni azokat a témákat, melyekben ők tudnak a csoportosulás többi tagja számára segítséget nyújtani, tanácsot adni.

Az újonnan csatlakozókkal a tagság létszáma immár 43 főre bővült.

Az EGTC következő széleskörű rendezvénye az „Aktívan a Kisalföldön” című aktív turisztikai konferencia lesz Győrben, melyben társszervezőként vesznek részt és 2022. június 2-án kerül megrendezésre a Városháza dísztermében.

Kapcsolódó témák: #EGTC | #Győr | #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat