Hirdetés
Kultúra

Tovább szépül a könyvtár

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.01.04. 16:24

Bár a koronavírus járvány nem segített, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér egy építkező és pozitív 2021-et tudhat maga mögött. A legutóbbi nagy esemény a Könyvszalon volt novemberben, emellett megújulhatott a Hermann Ottó utcai felnőtt olvasószolgálat is. A fejlődés pedig 2022-ben sem áll meg.

Hirdetés

Megújult belsővel várja az olvasni vágyókat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Hermann Ottó utcai épülete.

2021-ben zajlott a felújítás, mostanra pedig modern, világos környezet fogadja az ide érkezőket. Bár a covid miatt nem lehetett egész évben nyitva az intézmény, az igazgató szerint pozitív évet tudhatnak maguk mögött.

Hirdetés

„Nagyon büszke vagyok, hogy az Ünnepi Könyvhetet és a  Könyvszalont is meg tudtuk tartani, igaz a vírus miatt kisebb létszámmal, de a szokásos minőségben.” – mondta el a Győr+ Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér igazgatója. A vezető hozzátette, hogy a megvalósult programok mellett, a Győri Képeskönyv, a Győr története sorozat első kötete, valamint Újváros története című könyv is a könyvtár gondozásában jelent meg a tavalyi 750-es jubileumi év alkalmából. Utóbbihoz hasonlóan idén még hét városrész monográfia készül majd.

2022-ben az év vége felé a Gyermekkönyvtár, ahogy az igazgató fogalmaz: egy szakmailag jobb berendezésű helyre költözik. A Hermann Ottó utcai épület pedig új szigetelést, ablakokat és napelemeket is kap. 

2022-ben is lesz Ünnepi Könyvhét, Költészet napja, ráadásul január 1-től két intézménnyel is bővült a könyvtár, hiszen a Gyirmóti és a Ménfőcsanaki Művelődési Házak is hozzátartoznak mostantól. Így programbővülésre is lehet számítani, továbbá novemberben ismét lesz Könyvszalon is. 

A könyvtár az új évben közel 1600 programmal várja az irodalom, a könyvek és a kultúra szerelmeseit.  

likeold
a fb oldalunkat