Tömegeket vonzott a jégpályák éjszakája Győrben is

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2023.01.08. 08:08

Hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Jégkorong Szövetség az Allianz Jégpályák Éjszakája elnevezésű programot, melynek lényege, hogy az ország legtöbb városában késő estig vagy akár éjszakába nyúlóan lehetett a jégpályákon korcsolyázni január 7-én, szombaton.

Hirdetés

Győrben is kígyózó sorok sorok álltak a jegypénztárnál és a jégre lépés előtt is voltak olyan időszakok, amikor néhány percet várni kellett a sok érdeklődő miatt. Mosolygós, rózsás arcú gyerekek és felnőttek húzták fel korcsolyáikat a belépést követően, többek a hamisíthatatlan “koris melegszendviccsel” és gofrival kezdtek, az erőgyűjtés után pedig jöhetett a csúszás. 

„Nem volt kérdés, hogy idén is csatlakozunk ehhez az eseményhez és idén is totál teltház van, ami jól mutatja, hogy továbbra is töretlenül népszerű Győrben a szabadidős korcsolyázás. Ezúttal nem csak a nagy pályán, de a kispályán is vártuk a korcsolyázni vágyókat. Volt jeges akadálypálya, de  kapura lövő verseny is, továbbá egy nagy puzzle-t is lehetett építeni, amiért cserébe nagyon értékes nyereményeket sorsoltunk ki.”– számolt be a Győr+ Médiának Nagy Ákos, az ETO Hockey Club ügyvezetője. 

A jeget szelők ritmusos dallamokra siklottak körbe és körbe. Az 1-2 éves gyerekektől egészen a nyugdíjasokig voltak látogatók. Nagy Ákos szerint eddig jónak bizonyult a szezon és reméli ez így is marad.

„Hála az égnek jónak tűnik a szezon. Télen mindenki egy kicsit beszorul a lakásába, házába és mindenki vágyik a szabad, nagy, közösségi mozgásra, és erre remek körülmények vannak a győri jégcsarnokban. Kicsit szívfájdalmunk, hogy a Dunakapu tér idén nem tudott elindulni, de minden szám azt mutatja, hogy meg fog dőlni a rekord és Győrben továbbra rendkívül népszerű a szabadidős korcsolyázás.”

A jeges estet követően péntekenként 18-tól este 20 óráig, szombaton és vasárnap pedig három turnusban délelőtt 10 és 12 óra, délután 15 és 17 óra, valamint este 18 és 20 óra között várják a korcsolyázás szerelmeseit. 

Galéria: Ács Tamás

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #jégkorcsolya | #szabadidő |