Karrierbörze az egyetemen

Több mint 40 cég kínálta karrierlehetőségeit

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.11.08. 11:58

Fontos a közvetlen kapcsolat kialakítása a cégek és a leendő munkavállalók között. Ezt tartja szem előtt már évek óta a Széchenyi István Egyetem, amely ismét megrendezte, immár hagyományosnak mondható Karrierbörzéjét. Több, mint 40 partnercég kínálta mintegy 400 munka- és gyakornoki lehetőségét kedden, a győri campuson.

Hirdetés

Hatalmas volt az érdeklődés kedd délelőtt a győri egyetem Karrierbörzéjén. A program mindig sok fiatalt vonz a campusra, ahol ezúttal több mint 40 cég mutatta be karrierlehetőségeit. A börze célja évek óta, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a cégek és a leendő munkavállalók között.

„Egy nagyon fontos láncszem az, amikor a munkáltatók és a leendő munkavállalók először találkoznak személyesen, ilyenkor bármit meg lehet kérdezni, a cég pedig ha tud, azonnal meg is válaszolja a felmerülő kérdéseket” – mondta Zentai Effi, az egyetem Karrier Irodájának vezetője.

A tapasztalatok szerint a börze jó lehetőség nem csak állást, de gyakornoki lehetőséget is szerezni. Így nem csak diplomások, hanem pályakezdők és szakképzett fiatalok is sokan nézelődtek az Új Tudástér aulájában.A kiállítók közül a legtöbben régi és fix partnereink, de van olyan társaság is, aki most tér vissza a kiállítók sorába, sőt, sok egykori széchenyis diák már a cégét képviselve érkezik a campusra” – tette hozzá a főszervező.

A vállalkozások szerint hatalmas a verseny a jól képzett fiatalokért, ezért is érdemes az ilyen jellegű eseményeken is kiállítani. „Érdemes az ilyen jellegű kiállításokon, börzéken ott lenni, mert főleg itt Győrben és környékén óriási verseny van a jól képzett fiatalokért, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy új munkavállalókat találjunk, munkalehetőség van bőven, ember már kevesebb” – hangsúlyozta egybehangzóan a Győr+ Médiának két autóipari beszállító cég képviselője is a börzén.

A reggel 9 és délután 15 óra között zajló karrierbörzén pontos statisztika ugyan nem készült, de elnézve a 10 óra körüli tömeget, biztosan több ezren keresték és remélhetőleg találták is meg, a számukra leginkább passzoló állás- vagy gyakornoki lehetőséget.

Hirdetés