Hirdetés
II. Ménfőcsanaki Termelői és Kézműves Piac

Természetvédők is megjelentek a piacon

Fotó: Garamvölgyi Imre
Győr+
2021.11.27. 11:11

Advent első hétvégéjén rendezték meg második alkalommal a Ménfőcsanaki Termelői és Kézműves Piacot. Az eseménynek ezúttal is a Bezerédj-kastély adott otthont.

Hirdetés

A hideg, borongós reggel ellenére sok ménfőcsanaki látogatott el szombaton a II. Ménfőcsanaki Termelői és Kézműves Piacra. A szervezők nagy örömére nem csak a látogatók voltak sokan, hanem az adventi piacra az elsőnél is több árus jelezte a részvételét.

Fotó: Ficsór Dávid

A hagyományos piaci áruk mellett megjelentek a karácsonyi díszeket, kiegészítőket kínáló kézművesek is. A kastélyudvaron beszerezhető volt mindaz, ami egy adventi koszorú elkészítéséhez szükséges, a koszorúalaptól a viaszgyertyáig.

Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő a Győr+ Média érdeklődésére elmondta, hogy az elmúlt időszakban rengetek lakossági megkeresés érkezett hozzá a termelői piaccal kapcsolatban, az elsőre pedig októberben került sor, amelyet dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere is támogatott.

Fotó: Ficsór Dávid

Igazából közösségi rendezvénynek várom ezt a piacot, s úgy tűnik az eddigi visszajelzések alapján, hogy nagyon tetszik az itt élőknek és a termelők, árusok részéről is nagyon nagy az érdeklődés. Sajnos volt olyan is, akit vissza kellett utasítani, mert már minden árusító hely elkelt. A mai napon közel 50 kézműves, termelő és kiállító várta az érdeklődőket és a vásárlókat. Ez jóval több, mint az első alkalommal.” – mondta Laczkovits-Takács Tímea.

A piacnapon standot állított a Zöld Ménfőcsanak kezdeményezés élharcosának tekinthető Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület is, akik csereasztalt is csatasorba állítottak. Ide bárki elhozhatta a háztartásában már feleslegessé vált, ám még használható tárgyait, felajánlva annak, akinek szüksége van rá. A természetvédők szerint ezzel is csökkenthető a feleslegesen szemétbe kerülő tárgyak száma.

Galéria: Garamvölgyi Imre

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés