Hirdetés

Téli állatkert

Fotó: Xantus János Állatkert
Győr+
2022.01.16. 12:03

Az év leghidegebb napjaiban is várja látogatóit a győri állatkert.

Hirdetés

Bár az állatok nálunk jobban tűrik a hideget, közülük többen, ha tehetik, sokkal inkább a házaikba húzódnak a téli időszakban. A természet jól megérdemelt pihenésével mindent megszáll a nyugalom. A kert területén sétálva az életképek kevésbé mozgalmasak ilyenkor, de annál szívet melengetőbbek a hóval fedett kifutókban. Fázós kismajmok kucorodnak egymáshoz a fákon, gibbonok incselkednek az emberrel a fűtött házikójukból, felháborodott nagymacskák lépkednek kényesen a jeges földön. Persze van, akit ez az idő sem tántorít vissza a bohóckodástól: a zebracsikók önfeledten játszanak és vágtatnak fel-alá, az emuk kíváncsiságát pedig a hideg sem tudja lefaragni. Azt gondolnánk, ilyenkor teljesen kihal az élet az állatkertben, hiszen minden lakó a kifutója zárt részére húzódik vissza a hideg elől. Bár a házaik folyamatosan nyitva állnak, a legtöbben, még a nagymacskák is szívesebben töltik a szabad levegőn az idejüket.

A zimankóban, ha jó meleg helyre vágyunk, de mégis állatok közelségére, a lehetőség szintén adott. A győri állatkert belvárosi terráriumháza egész évben nyitva áll, és lelkesen várja a betérőket. Egy délelőtti séta során Győrben, vagy egy ebéd utáni kellemes családi program gyanánt nem csak felmelegedni jó betérni a Füles Bástyába. A helyszínen kézbe vehetünk különböző állatfajokat. Megismerkedhetünk az érzéssel, milyen kígyót simogatni, megtapasztalhatjuk, hogy szúrnak-e az agáma tüskéi, de akár a rovaroktól való félelmünket is leküzdhetjük. A Dél-Amerika-kiállításon többek között még pókokkal, halakkal és természetesen kisemlősökkel is összebarátkozhatunk. Érdemes továbbá nyomon követni a Füles Bástya Facebook-oldalát és honlapját, amelyeken az eseményekről és programokról tájékozódhatunk. Az terráriumház munkatársai különböző tematikájú családi napokkal kedveskednek nekünk, amelyeken azt is kipróbálhatjuk, milyen állatgondozónak lenni.

Hirdetés

Akár nyugalmas sétára vágyunk a parkban állatokkal körülvéve, akár felmelegedni egy papagáj trécselése mellett, mindkettőre módot ad nekünk a Xantus János Állatkert.

Szöveg: Xantus János Állatkert

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

(x)

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #tél | #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat