Télen is népszerű a vásárcsarnok

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.03.01. 12:20

A néhány éve megszépült, modern, az árusok és a vásárlók számára is 21. századi körülményeket biztosító vásárcsarnok télen is népszerű. Legalábbis erről árulkodnak a Győr+ Média által megkérdezett kereskedők beszámolói. A piacosok állítják, a korábbi évekhez képest meglepően jó forgalmat hozott a január és a február is, annak ellenére, hogy például a hazai primőrök dömpingjére még várni kell és a magas infláció sem kedvező. Nem csak élelmiszer fronton bonyolít jó forgalmat a csarnok, a bevásárlók utcájában is szépen fogynak a portékák.

Meglepően jól alakult a forgalom az év elején a győri vásárcsarnokban. Még a kereskedőket is meglepte a korábbihoz képest jóval több vásárló.

„Minket is meglepett az év eleji szokatlanul nagy forgalom, nem ehhez szoktunk az elmúlt években, a január-február mindig jóval gyengébb szokott lenni, talán a déli gyümölcsök és a hazai termékek népszerűsége volt az oka” – mondta Markó Vendel zöldség-gyümölcskereskedő.

Egy másik kereskedő is hasonlóan jó hírekről számolt be Híradónknak. Ő azt mondja, bár az infláció miatt magasabbak az árak, mint tavaly ilyenkor, szokatlanul jó forgalmat bonyolítottak január-februárban. „Meg tudom erősíteni, hogy főleg a január volt nagyon erős meg a február eleje, aztán a február második fele már kicsit visszaesett forgalom tekintetében, de hogy mit hoz a jövő nem tudom, mert az árak továbbra is magasak, a termelőknek fűteni kell a fóliát, az meg most nagyon sokba kerül” – tette hozzá Kissné Adrienn termelő és kereskedő.

Nem csak az élelmiszer fogyott jól az év elején, a szintén a csarnokban működő Bevásárlók Utcája is népszerű volt a vásárlók körében. Mészárosék 33 éve foglalkoznak bőrdíszmű készítéssel és javítással, termékeikre folyamatosan nagy az igény. „Mi a kezdetektől itt árusítunk a csarnokban, kezdtük a téren, majd később mi is beköltöztünk a kemény maggal együtt, folyamatosan van érdeklődés főleg a javításra, de a kész termékeink is népszerűek” – hangsúlyozta Mászáros Andrásné.

A bőrdíszművesnél, de a többi itteni árusnál is sokan fordulnak meg, nap, mint nap. A tapasztalatok szerint itt is viszonylag jól indult az év. „Meglepően sok volt az érdeklődő az év elején, most is inkább a javítás volt népszerű, de nem panaszkodhatunk, a szokásosnál erősebben indult az év nálunk is” – tette hozzá a bőrdíszműves.

A csarnokban hasonló folytatásban is bíznak a forgalmat illetően. A zöldség-gyümölcskereskedők az első, hazai primőrökben bíznak, a bevásárló utca árusai pedig a csökkenő inflációban.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos