Hirdetés

Tatu vagyok, vigyél haza!

Fotó: MekliZ fotóstúdió
Bodrogi Sára
2020.06.11. 12:26

Sajnos sok olyan kutyus van a Győri Állatmenhelyen, akik már évek óta élnek a rácsok mögött, reménytelenül, gazdira várva. A Győr+ Mancsok rovatunk célja továbbra is az, hogy segítsük az otthonra találását ezeknek az árva állatoknak. Most Tatut mutatjuk be az olvasóinknak azt remélve, hogy ő is minél előbb szerető családba költözhet.

Hirdetés

Tatut nehéz nem észrevenni, kuckója előtt szinte minden látogató elsétált már az utóbbi három évben – ő ugyanis 2017-től egy kennelben éli a mindennapjait a Győri Állatmenhelyen. Persze nem csak azért akad meg rajta az emberek szeme, mert régi, és jól ismert lakója a menhelynek. Azért is, mert hatalmas változáson ment keresztül az évek során.

Eleinte egy szinte meztelen, vakondra hasonlító állatként ismerhettük meg – a szőre foltokban kihullott a demodex nevű bőrbetegsége miatt. Aztán a két-három havonta szükséges speciális fürdetőnek és étrendnek köszönhetően egyre csak nőtt az a szép, fekete bunda, már egész testét beborítja, és igazán csodás, német juhászkutyára hajazó külsőt kölcsönöz a kedves, vidám jószágnak.

Hirdetés

Tatu betegsége egy ideje már tünetmentes, de továbbra is folyamatos odafigyelést, kezelést igényel. Amennyiben a kutyus végre szerető gazdihoz költözhet, a Győri Állatmenhely élete végéig biztosítja a befogadók számára a kutyus betegségéből adódó speciális ellátását.

Tatu, a hat év körüli, ivartalanított szuka egy igazi családi kutya, hiszen nyugodt, rendkívül embercentrikus és imádja a gyermekeket is. Legszívesebben egy kertes házba költözne, ahol nagyon sokat foglalkoznak vele, tanítgatják, szeretgetik őt. Pórázon szépen sétál, viszont nem szeret más kutyák közelébe menni, így gondozói inkább egyedüli kutyusnak ajánlják, de úgy vélik, a későbbiekben más állatokkal is szoktatható lehet.

Mint a mese, amelyben békából királyfi lesz – bár ez a kutyus mára már kívül-belül kivirult, ő is arra tanít, hogy ne csak a külsőségeket vegyük észre, nézzünk mélyebbre, s elénk tárul egy csodálatos személyiség, egy hűséges, szerető társ.

Tatu hosszú éveken keresztül azt várta a menhelyen, hogy külseje és betegsége ellenére valakinek elég jó lehet – hogy valaki megáll a kennel előtt, a szemébe néz, és azt mondja: nekem te kellesz úgy, ahogy vagy. Ez eddig sajnos nem történt meg. Pedig semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy megoszthassa végre azt a szeretetet, ami az ő szívében is ott lapul, és cserébe érezhesse, hogy milyen tartozni valakihez, hogy milyen az, amikor megbecsült, imádott családtag vagy, akit nem nem adnának semmiért és senkiért.

A Győr+ Mancsok rovatunkkal eddig 36 állatnak segítettünk otthonra lelni – hiszem, hogy Tatu is hamarosan beáll a sorba, és elkezdheti végre azt az életet élni, amit megérdemel.

Taturól Mészáros Brigitta, menhelyi állatgondozó mesélt nekünk, ebből a videóból kicsit jobban megismerhetik:

Két korábban bemutatott kutyusunk, Apolló és Ottó is várják a gazdit a Győri Állatmenhelyen, aki szeretné állattal bővíteni a családját, az látogasson el a menhelyre, és ismerkedjen meg velük is!

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán lehet, vagy személyesen a menhelyen nyitvatartási időben.

Kövesse a Győr+Mancsokat a Facebookon is!

Videó: Czika László Balázs
Fotó: MekliZ fotóstúdió

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat