Hirdetés

Ottó vagyok, vigyél haza!

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Bodrogi Sára
2019.12.12. 14:37

Aki 2017 februárja óta járt kint a Győri Állatmenhelyen, annak biztosan megakadt a szeme a csodaszép, óriási termetű fehér kutyán, aki imád a háza tetejéről szemlélődni. Ő Ottó, és a Győr+ Mancsok legújabb gazdikeresőjeként szeretne minél előbb végleges otthonra találni.

Hirdetés

Ez a szépséges mackó egy 2015-ös születésű kuvasz-pireneusi hegyikutya keverék, ivartalanított kan. Hatalmas termetével, gyönyörű, fehér, jegesmedvét idéző bundájával azonnal elkápráztatja az embereket. Nagyon jámbor állat, akinek, ha a bizalmába férkőzünk, végtelenül tud kötődni, még a gyermekeket is imádja. Egy olyan helyre vágyik, ahol sok időt töltenek vele, és egy nagy kennelben lakhat, ahol, ha nincs otthon a gazdi, akkor is biztonságban érzi magát, különben a világ végéig is elmegy szeretett családja után.

Ottó az egyik legrégebbi menhelylakó, 2017 februárja óta él a Győri Állatmenhelyen. Tényőn és környékén kóborolt egy tacskó társaságában, akiről később kiderült, van gazdija, így hazakerült. Ottót azonban hetekig próbálták befogni, mire sikerült biztonságban elhelyezni a menhelyi kennelben, ahol eltartott egy ideig, mire bizalmába fogadta a gondozókat, és elfogadta az új helyét. Miután ez megtörtént, Ottó teljesen megváltozott: megmutatta valódi személyiségét, és elárasztotta szeretettel az embereket – mindenki szívébe belopta magát.

Hirdetés

Egy nagyon szép, ugyanakkor nagyon érzékeny kutyusról van szó, akit megviselnek a környezet változásai – ez bizonyosodott be sikertelen örökbefogadása után is. Ottót ugyanis nemrég hazavitte egy szerető család, akik korábban sokat jártak ki hozzá ismerkedni, sétálni, még főztek is rá. De Ottó nem tudta elfogadni, amikor az új helyén egyedül hagyták: kiszakadt a számára megszokott, biztonságot nyújtó menhelyi kennelből, és ha nem voltak vele gazdái, a két méteres kerítést is helyből átugrotta. A gazdik ezután úgy döntöttek, visszaviszik a menhelyre, ahol Ottó mély depresszióba zuhant – a gondozók aggódtak, féltek, hogy számára ez lehet a vég. Ez a csodamackó azonban erős volt, és sikerült leküzdenie a lelki problémákat, s most már újra otthon érzi magát a kennelben.

Sokat járnak ki hozzá a sétáltatók, szívesen fogadja a felnőtteket és a gyerekeket is, nagyon okosan, figyelmesen sétál, nagy termete ellenére nincs veszélyben mellette senki. Rendkívül barátságos, és igényli a társaságot, ezért most már jó lenne, ha saját gazdái foglalkoznának vele azon a helyen, amit ha megszokik, valóban az otthonává válhat élete végéig.

Nagy Péter, a menhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja azt hangsúlyozza, ha valaki egy rendkívüli kutyát szeretne, akkor járjon ki Ottóhoz, ismerkedjen vele, szánjon időt arra, hogy kialakuljon közöttük a kötődés, ami nála eltarthat egy darabig, ám annál erősebb lesz.

Nagyon fontos azonban, hogy kizárólag egy biztonságos, kb. 15-20 négyzetméteres kennelbe fogadható örökbe – amilyenben a menhelyen is él –, hiszen azzal a félelemmel küzd, hogy ha a gazdi elmegy otthonról, talán már soha többé nem fogja látni. Ottó imád az emberekkel lenni, ezért olyannak ajánlják a befogadását, aki sokat van vele. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet ő magára hagyni, a hangsúly a fokozatosságon van.

Bár Ottó egy tacskóval vándorolt, a menhelyen nem sikerült összeszoktatni más kutyákkal. Bár szereti, ha a szomszédságában vannak más állatok, inkább egyedüli kutyának ajánlják, de nem lehetetlen más kutyusokkal fokozatosan összeszoktatni.

Ottóba könnyű beleszeretni, hiszen egy gyönyörűség, ráadásul jámbor természetével is azonnal elkápráztatja az embert, ahogy engem is. De nem csak a külső adottságai miatt különleges, a sétánk során is bizonyította, hogy a nagy mackó hatalmas szívet rejt, tele szeretettel. Nem akart húzni, nem akart elrohanni, nyugodtan sétált mellettem, imádta, ha leguggoltam mellé, és simogattam.

Ottót befogadni nem a legegyszerűbb döntés. De, ha ezt meglépjük, biztos, hogy egy különleges családtagot választunk, aki, ha ügyelünk arra, hogy a kennelben biztonságban érezhesse magát, ezerszer meghálálja szeretetével.

Akinek megtetszett Ottó, az érdeklődjön a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán, vagy személyesen a menhelyen nyitva tartási időben.

Ottóval december 14-én és 15-én, az Állatok Karácsonyán is megismerkedhetnek az érdeklődők!

Kövesd a Győr+ Mancsokat a Facebookon is!

Fotó: MekliZ Fotóstúdió/Zselló Péter
Videó: Czika László Balázs

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat